Eksperter er enige - kæmpe sommerhuse bliver opført i strid med lokalplan

Tre kæmpesommerhuse på hver 253 kvadratmeter står færdige i Marielyst Ferieby, men det er ifølge eksperter i strid med lokalplanen. 

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Trods stor modstand fra 143 naboer til Marielyst ferieby, gav Guldborgsund Kommune de første byggetilladelser til 10 store pool-sommerhuse i april måned i år.

Siden er tre af de største huse på 253 kvadratmeter blevet bygget, og fundamentet til flere af de andre står allerede klar.

Naboerne har siden november udtrykt deres utilfredshed, men nu mener flere eksperter, DR Sjælland har talt med, at de kæmpe sommerhuse er i strid med den lokalplan, Guldborgsund Kommune har lavet. 

quote Det burde være elementær viden hos dem, der arbejder med lokalplanlægningen, at det er forkert

Arne Post arkitekt, byplanlægger, forsker

En af eksperterne, der har kigget på sagen er Arne Post, som er arkitekt, byplanlægger, forsker og har skrevet byplanhåndbogen.

Han forstår ikke, hvorfor kommunen vurderer, at byggeriet er i overensstemmelse med den 33 år gamle lokalplan.

- Det burde være elementær viden hos dem, der arbejder med lokalplanlægningen, at det er forkert, det der står, fortæller han til DR Sjælland.

Guldborgsund Kommune gav byggetilladelser til de første af husene i april måned, men som nævnt er husene ikke i overensstemmelse med den gældende lokalplan ifølge eksperter.

Fredag morgen meddelte Guldborgsund Kommune, at man ikke ønskede at stille op til interview, men Christian Refstrup, direktør for Center for Teknik og Miljø skriver følgende i en mail til DR Sjælland:

- Guldborgsund Kommune vurderer, at byggeriet er i overensstemmelse med lokalplanen.