Ejer af danseskole nægter at give op

Birthe Elnegaard måtte tidligt fredag morgen se sit livsværk gå op i flammer. Hendes danseskole brændte ned til grunden. Alligevel nægter hun at give op.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I 34 år har Birthe Elnegaard fra Sakskøbing drevet en danseskole. Natten til fredag var det slut. Alt fra billeder til trofæer og kostumer gik tabt i flammerne, da en voldsom brand raserede bygningen.

- Det er simpelthen tragisk. Det kan ikke beskrives med ord, lød det i dag fra Birthe Elnegaard.

Ikke meget andet end minderne er tilbage. De deles til gengæld af overraskende mange. De seneste dage er blomster og varme hilsner væltet ind, og Birthe Elnegaard er blevet kontaktet fra nær og fjern. Derfor nægter hun også at give op.

- Min syerske på 76 år ringede til mig i dag og sagde, at hun i hvert fald var klar til at kæmpe videre. Og nu har jeg stået i så mange år og fortalt folk, at man ikke skal give op, bare fordi det er svært. Så det skal jeg heller ikke, fortæller hun i dag.

Om blot tolv dage skulle sæsonen starte. Birthe Elnegaard har derfor nu travlt med at kigge efter nye lokaler. Håbet er dog, at der en dag igen kan blive dans på adressen på P. Hansens vej i Sakskøbing.