Efter overfald mod betjente i Storstrøm Fængsel – 27-årig varetægtsfængsles i fire uger

En indsat blev onsdag fremstillet i grundlovsforhør efter at have overfaldet fire ansatte i Storstrøm Fængsel. Han varetægtsfængsles i fire uger.

Flere slag i hovedet og knækkede tænder var udfaldet, da en 27-årig indsat mandag gik amok på fire ansatte i Storstrøm Fængsel.

Onsdag blev han så fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Nykøbing Falster, der resulterede i en varetægtsfængsling i fire uger. Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Han er sigtet efter straffelovens paragraf 119, der omhandler vold og trusler mod nogen i offentlig tjeneste, og som kan give op til otte års fængselsstraf.

Den 27-årige mand er banderelateret og er i forvejen indsat i fængslet i forbindelse med en anden sag om trusler og vold.

Måtte spændes fast til seng

Overfaldet skete mandag, efter den indsatte var blevet orienteret om en disciplinærafgørelse. Afgørelsen gjorde ham så rasende, at han slog en uniformeret leder gentagne gange i hovedet.

- En banderelateret indsat skal have en afgørelse, og det bliver han mildt sagt utilfreds med. Det resulterer i, at han overfalder den uniformerede leder, som overbringer ham den afgørelse. Der er ydereligere tre fængselsbetjente til stede, de griber ind og bliver også udsat for vold fra den pågældende, mens han bliver passiviseret, fortalte formand for Fængselsforbundet, Bo Yde Sørensen, til TV2 ØST mandag.

Det lykkedes de fire betjente at sætte den indsatte i en sikringscelle og spænde ham fast til en seng. Det skete dog ikke uden knubs til fængselsbetjentene. Alle fire betjente kom slemt til skade og måtte køres på skadestuen efterfølgende.

Opdatering:
Clock25. mar 2021, kl. 07:32
Artiklen er opdateret med informationen om, at den 27-årige varetægtsfængsles i fire uger.