¨

Politiklagemyndighed efterlyser fører af mørk bil efter knivdrab i Nykøbing Falster

Det er bilen på billedet her, som Politiklagemyndigheden efterlyser føreren af. Bemærk at det ikke er den sorte bil, men den mørkegrå i baggrunden. Foto: Privat foto

Politiklagemyndigheden er i fuld gang med at undersøge skudsagen fra Nykøbing Falster. De efterlyser nu føreren af en specifik grå eller mørk bil.

Artiklen er opdateret

  • 07. okt 2020 kl. 15:15 Efterforskningsleder Niels Raasted oplyser onsdag, at vidnet i bilen har henvendt sig og er blevet afhørt. Flere andre vidner har ligeledes henvendt sig. Han takker borgerne for hjælpen og opfordrer stadig folk til at henvende sig, hvis de har set eller hørt noget ved episoden.

Det er nu tre dage siden, at en uhyggelig hændelse fandt sted i Nykøbing Falster. En hændelse, der har sendt chokbølger igennem lokalsamfundet.

Episoden skete lørdag eftermiddag, hvor en tilfældig borger blev stukket ned af en knivbevæbnet mand, hvorefter politiet skød gerningsmanden.

Efter episoden ydede politiet førstehjælp til de sårede. Begge personer blev herefter kørt til sygehuset i Nykøbing Falster, hvor de kort efter blev erklæret døde. 

Specifikt er der nogle vidner, der kører i en bil, der er ret tæt på hændelsen, hvor der bliver afgivet skud

Niels Raasted, efterforskningsleder fra Den Uafhængige Politiklagemyndighed

Sagen er nu overgået til Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP), som efterforsker hændelsesforløbet.

- Vi har på nuværende tidspunkt afhørt en del vidner. Vi har afhørt de politifolk, der var involveret, og vi har gennemgået en video, og vi er af den opfattelse, at der er flere vidner, siger Niels Raasted, efterforskningsleder fra Den Uafhængige Politiklagemyndighed, til TV2 ØST.

- Specifikt er der nogle vidner, der kører i en bil, der er ret tæt på hændelsen, hvor der bliver afgivet skud, og dem vil vi meget gerne i kontakt med.

Bilen holdt ved krydset på luftfotoet her. Den holdt på vej ind i krydset, da skuddene faldt.

Efterlyser et mørkt, muligvis gråt køretøj

I forbindelse med skudepisoden efterlyser politiklagemyndigheden føreren af et mørkt, muligvis gråt køretøj, der holdt for rødt på Enighedsvej forrest i krydset mellem Enighedsvej og Gedservej med front mod sydlig retning.

- Det var lige på det tidspunkt, politiet afgav skud, så de har været ganske, ganske tæt på, siger efterforskningsleder Niels Raasted.

Politiklagemyndigheden ved ikke med sikkerhed, hvor mange personer, der var i køretøjet, eller om der er tale om borgere fra lokalområdet.

00:39

Private optagelser viser den voldsomme hændelse i Nykøbing Falster. Vi viser her et kort, sløret udklip af videoen for at kunne dokumentere episoden. Klippet viser ikke de mest voldsomme dele af hændelsen, og politiet gør opmærksom på, at visse elementer af videoen kan være strafbare at dele.

Luk video

Politiklagemyndigheden vil også gerne i kontakt med andre borgere, der har været vidner til hændelsen.

- Vi er godt i gang med efterforskningen. Vi har nu afhørt et vidne, og vi har afhørt de involverede politibetjent, siger Niels Raasted.

Vi har nu afhørt et vidne, og vi har afhørt de involverede politibetjent

Niels Raasted, efterforskningsleder fra Den Uafhængige Politiklagemyndighed

- Vi har et supplerede ønske om, at vidner henvender sig. Der kan stå nogle i et vinduet, som har set noget, og vi vil gerne ud lokalt.

Vidner kan være med til at dække huller

Ifølge efterforskningslederen undersøger klagemyndigheden sagen bredt.

- Hver gang vi afhører et vidne, får vi ny viden. Det er den tilgang, vi har til det. Det er bredt, og det er også formålet med vores efterforskning, siger Niels Raasted.

Derfor går de nu også ud i offentligheden med en bred appel til borgere om, at vidner henvender sig, så de kan undersøge sagen nærmere.

- Vi håber på, at vi kan dække hele forløbet, fra politiet kommer til stedet til førstehjælpen er afsluttet, siger Niels Raasted.

Han fortæller, at vidnerne kan være af afgørende betydning i forhold til efterforskningen.

- Vi undersøger hele det langstrakte forløb på flere minutter. Vi vil komme til at indhente noget korrespondance fra politiets kommunikation, og så vil vi selvfølgelig kigge på de videooptagelser, der er af hændelsen. Men vi dækker ikke det hele. Der kan være vidnerne være med til at lukke nogle huller, så vi får et billede af hele forløbet.

Den Uafhængige Politiklagemyndighed efterforsker ikke knivdrabet på den tilfældige borger, men skuddrabet på gerningsmanden, hvor politiet var involveret. Klagemyndigheden varetager efterforskningen af straffesager mod politipersonale og behandler og træffer afgørelse i klager over politipersonalets adfærd.

Når undersøgelsen er afsluttet, vil DUP udarbejde en redegørelse om sagen til Statsadvokaten i København.

Har du oplysninger i sagen, kan du kontakte DUP på telefonnummer 4178 3538 i tidsrummet mellem klokken 09.00-15.00.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App