Efter forbud mod Satudarahs indflytning: - Vi er på ingen måde home safe

Borgere frygter, at forbuddet mod Satudarahs indflytning i ejendom i Idestrup kun er en midlertidig løsning. De kan jo komme alligevel, lyder det.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Dagen før rockergruppen Satudarahs planlagte indflytning i den nedlagte trælasthandel i Idestrup trækker Guldborgsund Kommune i håndbremsen.

I sidste øjeblik gør kommunen brug af planlovens §14, som gør det muligt at forbyde de planlagte aktiviteter på ejendommen.

Med andre ordbliver der sat en stopper for, at Satudarah som planlagt kan flytte ind i morgen, den 1. november. I stedet vil kommunen opkøbe trælasten og omdanne den til offentligt brug.

Kun midlertidig løsning

Kommunens varsling om forbud kommer samme dag, som et stort borgermøde i Idestrup Hallen skal finde sted.

Trods forbuddet bliver mødet stadig holdt i aften klokken 19, fortæller arrangøren for mødet, Jacob Pfeffer, der også stiller op til kommunalvalget for Venstre. Den seneste uge har han blandt andet involveret lokalsamfundet og samlet 16 af byens foreninger og bestyrelser for at forhindre rockergruppen i at flytte til byen.

Jacob Pfeffer er tilfreds med forbuddet, men udtrykker samtidig, at man ikke er i mål med løsningen, da det kun er en midlertidig løsning.

- Vi er bare supertilfredse med det, man har valgt at gøre i Guldborgsund Kommune. Vi synes i dén grad, det viser et stærkt lederskab. Men jeg vil også sige, at vi ikke kan være sikre på, der ikke kommer en rockerborg til Idestrup, siger han til TV ØST.

- Vi er på ingen måde home safe endnu, men vi har fået en meget stor hjælpende hånd af Guldborgsund Kommune.

”Hvad hvis de kommer alligevel?”

Selv om forbuddet nu er trådt i kraft, frygter talsmanden, at rockergruppen vil trodse forbuddet i morgen på den planlagte indflytningsdag.

De har jo stadig en nøgle til ejendommen, lyder hans bekymring.

Ifølge Jacob Pfeffer er det vigtigt, at det planlagte borgermøde bliver gennemført i aften, da der skal findes en løsning, der kan fremtidssikre byen mod uønskede grupperinger.

Han regner med, at der vil være 250-500 fremmødte i aften, heriblandt borgere, repræsentanter fra Guldborgsund Kommune og politiet.

- De spørgsmål, vi vil stille kommunen og politiet i aften, er, hvad nu, hvis de kommer alligevel? Hvad nu, hvis de overtræder forbuddet, er I så klar til at smide dem ud? 

Det handler om at stå sammen

Siden Jacob Pfeffer fik en melding om, at Satudarah ville slå sig ned i Idestrup, har han samlet lokalsamfundet for at forhindre, at det skulle ske.

For ham har det helt afgørende været, at man har stået bredt sammen og bakket op om forbuddet.

- Det er samarbejdet med kommunen, foreningerne og politiet, der har gjort, at vi er nået hertil. Det er det, der skal til fremadrettet – man skal have inddraget lokalområderne og reagere hurtigt. 

- Havde jeg ikke haft den her opbakning fra foreningerne, var vi nok ikke gået ind i det her, og så havde Satudarah nok været her i morgen, fastslår han.

Ved at forhindre rockergruppen i at bosætte sig i Idestrup ønsker Jacob Pfeffer ikke at sende rockergruppen videre til andre lejemål i kommunen.

Han håber, at Guldborgsund Kommune i samarbejde med politikere og borgere kan finde en permanent løsning.