Efter flere års bekymring: Snart kan du bruge din mobil i Hesnæs

I slutningen af måneden bliver der rejst en mobilmast i Hesnæs efter mange års bekymring for ulykker, hvor man ikke kan ringe 112.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I 2013 måtte badegæster ved Hesnæs Strand køre flere kilometer for at få signal til at ringe 112, da en ældre mand kom i problemer i vandet.

Allerede dengang sagde Guldborgsunds både da- og nuværende borgmester, John Brædder (Guldborgsundlisten), at det var får dårligt, at mobildækningen i området var så dårligt.

- Hvor svært kan det her være? Man kan stå i en regnskov i Malaysia og tale i mobiltelefon, men i et civiliseret land som Danmark, der kan man i Hesnæs ikke fange noget som helst. Det er ikke godt nok, sagde han dengang. 

Ny mobilmast på vej

Men nu bliver der så efter mange års efterspørgsel endelig sat en mobilmast op, så der kommer dækning i området.

Det skriver Guldborgsund Kommune i en pressemeddelelse.

- Hesnæs har været prioriteret højt i bredbånds- og mobilprojektet, fordi den manglende mobildækning blandt andet har gjort, at man ikke kunne ringe 112. Det her er et godt eksempel på, hvordan vi i flere områder i kommunen har bragt forskellige parter sammen for at finde løsninger i forhold til bredbånd og mobildækning, siger Niels Kjærgaard, der er bredbåndskonsulent fra Guldborgsund Kommune.

En glad borgmester

Det er Hesnæs’ placering, der betyder, at mobildækningen er udfordret. Området er nemlig omkranset af både skov og vand. Men på grund af et samarbejde mellem kommunen, Telia, Telenor, Teleindustrien og Det Classenske Fideicommis er der nu mobildækning på vej.

- Masten ved Hesnæs er usædvanlig. Først og fremmest betyder beliggenheden, at det ikke er nok at bygge en almindelig mast. Da den samtidig kun dækker meget få kunder, vil økonomien aldrig hænge sammen, hvis der ikke tænkes utraditionelt, siger teknisk direktør i Telia, Henrik Kofod.

Også kommunens borgmester er i dag rigtig godt tilfreds med udsigten til en ny mobilmast.

- Jeg er meget glad for, at det er lykkes at få alle ender til at mødes. Det går ikke, at vi har huller i dækningen, som der har været i Hesnæs, siger han.

Mobilmasten i Hesnæs bliver sat op den 25. juli, og den forventes at være i drift derefter.