Dyrenes Beskyttelse slår alarm: Kæledyr dumpes i stor stil

Kæledyr dumpes i stor stil. Det viser en undersøgelse fra Dyrenes Beskyttelse. Foran dyreinternater, på rastepladser og endda i skraldespande bliver der jævnligt fundet efterladte dyr. Også en familie fra Falster fik uventet besøg i weekenden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Familien Sejberg i Lundby fandt lørdag morgen en kasse med lidt uventet indhold i deres have.

Udover to sammenfoldede tæpper var kassen tom. Senere hørte familien lyde - kattelyde fra en mark ved siden af dem og dagen efter kattelyde fra brændestablen i baghaven. Det var fire killinger. De var efterladt af deres ejere og dumpet i den røde kasse i familiens have.

- Jeg synes ikke, at det er okay. Hvis man ikke kan tage ansvar for de dyr, man har, må man gøre det på en anden måde. Det er ikke ok.  Det siger Lisbeth Sejbjerg fra Lundby, der fik killingerne dumpet i sin have.

Familien tilkaldte derefter Dyrenes Beskyttelse, der tog ud og hentede killingerne og bragte dem til Falsters kattehjem.

- Kattehjemmet oplever det på næsten daglig basis, og det ved jeg, at flere af mine kollegaer også gør. Det er desværre noget, som vi ser rigtig tit. En stigende tendens, fortæller Louise Funch Olsen, der er kredsformand for Dyrenes Beskyttelse på Falster.

Tal fra Dyrenes Beskyttelse bekræfter at dumpning af kæledyr er en stigende tendens .

I 2013 blev 1524 dyr dumpet eller efterladt af deres ejere. I 2014 var dette tal steget til 2365. Og det er kun de tilfælde, som Dyrenes Beskyttelse kender til.

Hvis man ser eller finder efterladte dyr, kan man ringe til Dyrenes vagtcentral hele døgnet på 1812.