Dykker erklæret død efter ulykke

En savnet dykker er blevet erklæret død efter en dykkerulykke ved Gedser lørdag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En dykker er erklæret død efter en dykkerulykke i vandet ud for Gedser Fyr lørdag eftermiddag.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV ØST.

Manden blev meldt savnet klokken 13.08.

- Han er blevet fundet omkring klokken 15.30 og er blevet fløjet til Rigshospitalet, hvor han senere er blevet erklæret død, siger vagtchef Henrik Karlsen. Manden var bevidstløs, da han blev bjærget op af vandet.

Erfaren dykker

Der deltog tre dykkere på turen. 

Da de gik ud i vandet fik den omkomne dykker imidlertid et problem med sit udstyr, og gik tilbage på stranden. De to øvrige dykkere fortsatte dykket uden ham.

TV ØST har talt med dykkerne, der oplyser, at dykkeren var deres instruktør og var en meget erfaren dykker. Han skulle på dykket for første gang dykke med et såkaldt dobbeltsæt, hvor han kunne medbringe ekstra meget luft til dykket.

De to dykkere meldte ham savnet, da de kom op af vandet igen efter dykket, og han og hans udstyr ikke var at finde på stranden.

Eftersøgt med både, dykkere og helikopter

Fem både, redningsdykkere og en redningshelikopter har været indsat i eftersøgningen af manden, og de lokaliserede hurtigt hans finner og en overflade-bøje i vandet omkring 300 meter fra stranden.

Der var på ulykkestidspunktet otte sekundmeter vind i området, der var pålandsvind og kun svag strøm.

Stranden besøges ofte af dykkere, da stedet kendes som et relativt let tilgængeligt dykkersted, og byder på nogle ret specielle ler-revler, der rejser sig flere meter op fra havbunden.

Den maksimale dybde på stedet er ni meter.