Dømte rumænere havde 14 kufferter med tyvegods

De 2 rumænere, som tirsdag blev dømt for organiseret indbrud, blev i februar snuppet i bus ved Gedser med 14 kufferter fyldt med tyvekoster.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hele 14 kufferter og tasker fyldt med tyvegods fældede i februar 2 stortyve, da den bus, de var med, blev standset ved færgen i Gedser. I dag tirsdag blev de dømt i Retten i Lyngby og kan begge 2 se frem til 3 års fængsel og udvisning af Danmark for bestandigt. Det skriver Ekstra Bladet på sin hjemmeside.

30-årige Dimitrie-Bogdan Pricop og 32-årige Bogdan Vavilov kom til Danmark fra Rumænien 16. januar i år. 6. februar tog de bussen XXL Tours for at komme tilbage til hjemlandet. På den korte tid i Danmark havde de nået at fylde de 14 kufferter og tasker med tyvekoster fra steder i Danmark og formentligt også Sverige. Taskerne indeholdt blandt andet bærbare computere, iPads, mobiletelefoner, tøj og sko.

De 2 rumænere var tiltalt for 40 danske villaindbrud med et samlet udbytte på omkring 1,4 millioner kroner og derudover 4 indbrudsforsøg, men blev kun dømt for 17 af de 44 forhold, fordi beviserne for de øvrige var for ringe. Dermed blev de kendt skyldige i 27 indbrud, hvor der blev stjålet effekter til en samlet værdi af omkring 650.000 kroner.