¨

Dømte rumænere havde 14 kufferter med tyvegods

Foto: TV ØST

De 2 rumænere, som tirsdag blev dømt for organiseret indbrud, blev i februar snuppet i bus ved Gedser med 14 kufferter fyldt med tyvekoster.

Hele 14 kufferter og tasker fyldt med tyvegods fældede i februar 2 stortyve, da den bus, de var med, blev standset ved færgen i Gedser. I dag tirsdag blev de dømt i Retten i Lyngby og kan begge 2 se frem til 3 års fængsel og udvisning af Danmark for bestandigt. Det skriver Ekstra Bladet på sin hjemmeside.

30-årige Dimitrie-Bogdan Pricop og 32-årige Bogdan Vavilov kom til Danmark fra Rumænien 16. januar i år. 6. februar tog de bussen XXL Tours for at komme tilbage til hjemlandet. På den korte tid i Danmark havde de nået at fylde de 14 kufferter og tasker med tyvekoster fra steder i Danmark og formentligt også Sverige. Taskerne indeholdt blandt andet bærbare computere, iPads, mobiletelefoner, tøj og sko.

De 2 rumænere var tiltalt for 40 danske villaindbrud med et samlet udbytte på omkring 1,4 millioner kroner og derudover 4 indbrudsforsøg, men blev kun dømt for 17 af de 44 forhold, fordi beviserne for de øvrige var for ringe. Dermed blev de kendt skyldige i 27 indbrud, hvor der blev stjålet effekter til en samlet værdi af omkring 650.000 kroner.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App