Dømt for at beholde lejede maskiner

2 mænd blev mandag idømt 1 og 1 ½ års fængsel for at beholde eller sælge entreprenørmaskiner, som de havde lejet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En fiks fidus var knap så fiks og koster nu 2 mænd 1 og 1 ½ års fængsel. Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Mandag faldt der dom i sagen, hvor 5 personer i alderen 21-42 år var tiltalt for på forskellig vis at have begået bedragerier for i alt knap 2,5 millioner kroner. Det var primært 2 tiltalte – en 32-årig mand og en 42-årig mand begge fra området omkring Nykøbing Falster – der var gennemgående figurer i sagen.

Og det var altså dem, der fik henholdsvis 1 ½ og 1 års fængsel. Ud af de resterende 3 tiltalte blev de 2 frifundet, og den tredje – en 33-årig mand fra Guldborg – fik 30 dages betinget fængsel.

Fik tusindvis af liter olie uden at betale

En lang række af bedragerierne var foregået ved, at de 2 hovedmænd havde lejet entreprenørmaskiner i form af gummigeder, gravemaskiner, minilæssere med det formål enten at tilegne sig dem eller at sælge dem videre uden dog at betale leje for dem.

Derudover blev de 2 hovedmænd dømt for en række forhold, hvor de købte tusindvis af liter fyringsolie og dieselolie på kredit uden at betale for det. Der var endvidere en række forhold, hvor de tiltalte købte forskellige typer værktøj, herunder værkstedsmaskiner på kredit, hvorefter de videresolgte værktøjet ligeledes uden at betale for det.

Tilfredshed med dommene

Gennem 5 retsdage ved Retten i Nykøbing Falster blev retten præsenteret for en lang række vidner og dokumenter, og anklager Rashid F. Elkot er trods frifindelserne af 2 af de tiltalte tilfreds med dommen.

Den 42-årige, der fik 1 års fængsel, ankede dommen. Den 32-årige, der fik 1 ½ års fængsel, tog 14 dages betænkningstid, mens den 33-årige, der blev straffet med 30 dages betinget fængsel, modtog dommen.