Døgnbemandet telefonlinje for vandværksbrugere

I en lille uges tid har folk, der er koblet til Maglebrænde Vandværk, kun måtte bruge vandet til at skylle ud i deres toilet. Nu får de en døgnåben linje.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvis man er koblet til Maglebrænde Vandværk ved Stubbekøbing, så må man lige for tiden undvære et glas koldt vand direkte fra hanen.

Vandforureningen har nu stået på i godt en uge. Og spørgsmålet om hvornår, der er rent vand igen, er stadig ikke blevet besvaret. Tidligst onsdag har det lydt tidligere.

Nu har Guldborgsund Forsyning etableret en hotline, der er åben 24 timer i døgnet. Her kan borgere ringe ind med alle deres ubesvarede spørgsmål.

Man kan ringe på: 41 87 69 12

11 ejendomme isoleret

I alt er 152 ejendomme koblet til Maglebrænde Vandværk, og er dermed ramt af vandforureningen. 11 er så hårdt ramt, at de tirsdag er ved at blive isoleret fra det øvrige vandnet.

De 11 huse skal have renset deres vandledninger grundigt, hvilket kommer til at vare et stykke tid og indebærer fuldstændig lukning af al mulighed for at tappe vand. Der er etablerer nødforsynings-foranstaltninger. Der er også mulighed for at hente vand fra tanke foran Maglebrænde Forsamlingshus.

Det var en ekstern entreprenør, der var ved at arbejde på en spildevandsledning, som kom til at koble spildevandsledningen på en drikkevandsledning. Det betød at vandet blev forurenet med colibakterier.