¨

DF’er forlader partiet: Det er en lettelse

Lis Magnussen er en af de to medlemmer af Dansk Folkeparti, der har besluttet at forlade partiet. Foto: Privatfoto

Det var lang tids uenighed om linjen i Dansk Folkeparti i Guldborgsund, der torsdag førte til, at to byrådsmedlemmer meldte sig ud.

Det var ikke en konkret politisk uenighed, men lang tids utilfredshed med linjen i Dansk Folkepartis gruppe i Guldborgsund Kommune, der torsdag fik Lis Magnussen og Mette Møller til at forlade partiet.

Det siger Lis Magnussen til TV ØST kort efter, at nyheden slap ud.

- Jeg har i et år oplevet ikke at kunne komme til orde i partiet. Og det kan jeg ikke leve med. Derfor besluttede jeg mig for at gå. Det er mit valg, siger hun til TV ØST.

Beslutningen skyldes i høj grad utilfredshed med samarbejdet med gruppeformand René Christensen, som, hun mener, er for dominerende i arbejdet på rådhuset.

Ikke en let beslutning

Lis Magnussen har været medlem af Dansk Folkeparti siden 1996, og det var ikke nogen let beslutning at træffe at forlade partiet.

- Selvfølgelig var det svært – men lige nu er jeg meget lettet rent psykisk, fortæller hun.

Hun meldte sig ud med en telefonopringning til partikontoret i København.

Måske tilbage en dag

Hun understreger, at hun fortsat vil arbejde for Dansk Folkepartis politik – hun vil blot gå ind i et konkret samarbejde om at få politikken udmøntet.

- Dansk Folkepartis politik ligger på rygraden. Men jeg synes ikke, at vi har samarbejdet nok med de andre partier i byrådet om at få gennemført vores politik, så det vil jeg arbejde for sker, nu hvor jeg ikke er bundet af en gruppe, siger hun.

Hun fastslår, at hun ikke har planer om at forlade politik.

- Nu fortsætter arbejdet, og måske kommer jeg tilbage til Dansk Folkeparti en dag, eller bliver måske medlem af et andet parti. Hvem ved, siger hun.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App