DF'er: Folk som Michael Visser skal kunne blive i Danmark

Torsdag måtte new zealandske Michael Visser forlade sit hjem i Nykøbing Falster og rejse tilbage til New Zealand. Udvisningen har fået flere politikere til at reagere - blandt andet René Christensen fra Dansk Folkeparti.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Torsdag var dagen, hvor new zealandske Michael Visser måtte forlade Nykøbing Falster og rejse tilbage til sit hjemland. 

Historien om udvisningen af den erhvervsdrivende new zealænder har fået flere politikere til at reagere, også Guldborgsund Kommunes borgmester, John Brædder (Guldborgsundlisten).

"Der bør være forskellige regler"

Torsdag aften meldte René Christensen fra Dansk Folkeparti sig i koret. Han sidder i byrådet i Guldborgsund Kommune og er også valgt ind i Folketinget.

- Det her er et klokkeklart eksempel på, hvorfor vi skal have skilt begreberne ad. Vi har asylansøgere og så har vi immigranter - dvs. folk, som kommer til Danmark, fordi de gerne vil være her og kan bidrage til vores samfund, siger René Christensen med henvisning til, at han mener reglerne for de to grupper skal være forskellige.

Læs også: Iværksætter fra New Zealand tvinges ud af landet

- Dem, der kommer og søger asyl skal være på statslige centre. Dem, som kommer til Danmark for at arbejde skal selvfølgelig have mulighed for det. Vi skal lave et system, hvor - når man har været i Danmark i nogle år - så optjener man også retten til de ydelser, som vi har i Danmark, Det skal vi have skilt ad. Det har vi ikke i dag, og det er det her et godt eksempel på, fordi den her gode borger, som passer sine ting og bidrager til samfundet, er under de samme regler som netop asylansøgere.

Michael Visser lever af indtægterne fra sine australske it-virksomheder, som han styrer fra Danmark. 

Derudover har han startet en virksomhed i Danmark, som han var han ved at opbygge sammen med it-virksomheden Data Larsen & Co. i Sakskøbing.

Styrelsen for International rekruttering og Integration har afvist at forlænge Michael Vissers arbejdstilladelse, fordi "der ikke er en væsentlig dansk interesse i den fortsatte drift af virksomheden her i landet, og at fremdriften i virksomheden ikke har været som forventet."

Men selvom den danske it-virksomhed ikke har haft det helt store overskud, har Michael Visser ikke fået offentlig støtte i de tre år, han har boet her. 

Udvisning skyldes for lav omsætning

Det betød altså, at Michael Visser - efter tre år i Danmark - torsdag måtte rejse hjem igen.

Hvad vil du så gøre for at hjælpe Michael Visser?

- Jeg kan nok ikke hjælpe ham, siger René Christensen (DF):

- Men det er et godt springbræt, at Venstres minister (Inger Støjberg, red.) er ude at sige, at vi skal have gjort noget ved det her.

Men Dansk Folkeparti har jo notorisk været garant for en stram udlændingepolitik - er I ikke selv med til at skabe det her problem?

- Overhovedet ikke. Problemet er, at der er meget forskel på, om man kommer her for at blive rigere, fordi man vil have sociale ydelser, eller man kommer til Danmark, fordi man gerne vil bidrage og udføre det talent, man nu har som menneske. Det synes vi er ganske udemærket. man skal selvfølgelig forsørge sig selv, det skal ikke være sådan, at man kan komme til Danmark for at søge arbejde, og hvis man så ikke får et job, så kan man få sociale ydelser - man skal optjene retten til ydelserne, og så skal man være velkommen, siger DF'eren.