- Det er et helvede

Der har kørt færre tog mellem Næstved og Nykøbing Falster siden tirsdag på grund af det kraftige snevejr.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Aflyst. Forsinket.

Siden tirsdag har der på grund af det kraftige snevejr kørt færre tog mellem Nykøbing Falster og Næstved. Fredet var togtrafikken stadig halveret, så de kun kører en gang i timen.

quote Det er fuldstændig uspiseligt for os, der bor hernede

Svend Aage Damgaard-Nielsen, Hasselø

- Det er et helvede det her. Alt bliver aflyst, og togene kører ikke, og så det her snevejr oveni gør det selvfølgelig ikke bedre. Men det kan DSB jo ikke gøre for, siger Svend Aage Damgaard-Nielsen fra Hasselø ved Nykøbing Falster.

Han skulle fredag sende sin datter og barnebarn afsted fra Nykøbing Falster Station mod København Hovedbanegård, derfor var beskeden om de mange aflysninger ikke nogen god nyhed for Svend Aage Damgaard-Nielsen. 

- Det er fuldstændig uspiseligt for os, der bor hernede, at vi ikke kan regne med noget, der skulle køre til tiden. Alt bliver aflyst, og så skal man måske med en bus til andet sted. Jeg mener, det er en skandale. Det kan DSB ikke være bekendt, siger han.

DSB: Snefygning giver større risiko for forsinkelser

Jørgen Rasmussen fra Birkerød i Nordsjælland havde dog en anden tilgang til situationen.

- Det var en fantastisk togtur herned. Fra Næstved begyndte der at komme sådan et tyndt hvidt drys, og da vi så kom til Vordingborg, så kom snedriverne. Så det har været en sjov rejse herned, siger Jørgen Rasmussen. 

Jørgen Rasmussen, fra Birkerød i Nordsjælland.
Jørgen Rasmussen, fra Birkerød i Nordsjælland. Foto: TV ØST

DSB oplyser, at beslutningen om at halvere antallet af togafgange blev taget på grund af den snefygning, der er i området. Det gør, at man så kan de ikke kører på skinnerne i området.

- Så ved at køre færre tog, kan vi køre mere præcist og dermed også få et bedre produkt. Hvorimod kører vi alle tog, er der større risiko for forsinkelser, siger DSB's informationschef, Tony Bispeskov. 

Lørdag forventer DSB dog at køre efter normal køreplan igen.

Hvis man har været forsinket i mere end 30 minutter i forhold til den normale køreplan, kan man enten få en ny billet eller få en del af rejsen refunderet afhængigt af forsinkelsens længde, oplyser DSB.

DSB råder rejsende til at holde sig opdateret på Rejseplanen.