Derfor omstøder landsretten sygeplejerskens dom for drab

Østre Landsret har netop omstødt byrettens dom for drab i sygeplejerskesagen. Her kan du læse deres begrundelse for det.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et enigt nævningeting ved Østre Landsret har her til formiddag besluttet at omstøde byrettens dom over en 32-årig sygeplejerske fra Nykøbing Falster.

Hun blev oprindeligt dømt for tre drab og et enkelt drabsforsøg, men landsretten har ikke fundet det bevist, at patienterne døde af en dødelig mængde morfin og Stesolid. Derfor er sygeplejersken alene blevet dømt for drabsforsøg på de fire patienter. 

En stor del af årsagen til, at retten har omstødt dommen, er, udtalelsen fra Retslægerådet. De har nemlig sået tvivl om, at patienterne havde fået så meget morfin og Stesolid, at de døde af det. Ifølge rådet kunne patienterne også være afgået ved døden som følge af de sygdomme, de havde i forvejen. Det har landsretten taget til sig. Dog finder de det bevist, at den 32-årige sygeplejerske har givet patienterne morfin og Stesolid med henblik på at slå dem ihjel.

På Østre Landsrets hjemmeside kan man læse begrundelsen for dommen.

Retten skriver følgende: 

Landsretten skal nu tage stilling til strafudmålingen. Klokken 13 procederer anklager og forsvarer, og så forventes der afsagt en endelig dom i morgen.