- Der er en kæmpe risiko for at forurene vores grundvand

Udsigten til olieboringer på Lolland-Falster får partier op af stolene. Også borgere er bekymrede for, at fracking skal gå ud over grundvandet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvad skal bort? Olien sort!

Hvad skal ind?

Grønne farver, sol og vind!

Sådan lyder det på Facebook, hvor Alternativet inviterer til demonstration på torvet i Maribo onsdag under navnet: Ingen oliejagt i Danmark. 

Demonstrationen kommer som følge af, at et hollandsk firma, Nails Ressources, har søgt om tilladelse til at lede efter olie og geotermi på Lolland-Falster. 

For flere partier - herunder Alternativet, Enhedslisten, SF og Socialdemokratiet - er imod. Findes der olie, så er frygter de nemlig, at fracking er næste, naturlige skridt. 

Udgør en risiko for grundvandet

Én af dem, der deltager i demonstrationen i Maribo, er Bodil Waagensen. 

Hun var imod deponering af atomaffald. Og nu er fracking også kommet på dagsordenen.

Bodil Waagensen, som kalder sig ”en borger imod fracking på Lolland-Falster”, går nu ind i kampen mod det hollandske firma.

De har ikke ansøgt om muligheden for fracking på Lolland-Falster, men spørger man Bodil Waagensen er det næste skridt.

- Frakturering – eller fracking i moderne termer – er en kæmpe risiko for at forurene vores grundvand, siger Bodil Waagensen til, hvorfor hun er så meget imod metoden.

Grøn kommune

Og selv om fracking måske ikke kommer på tale, så skal der slet ikke ledes efter olie.

- De fossile brændstoffer skal udfases. Så man kan fortsætte med fracking i Nordsøen, hvis det er. Vi skal blive ved med at være en grøn kommune, som vi indtil nu har kunnet være stolte af, siger Bodil Waagensen. 

Men ifølge direktøren fra Nails Ressources, er det ikke med fracking for øje, at de har søgt tilladelsen, men for at lede efter grøn energi.  

- Vi fracker ikke, og vi borer ikke. Vi vil bare lave studier for at finde ud af, hvor den geotermiske energi er, siger direktøren for Nail Ressources, Peter Veenhof, til Altinget.

”Stop fracking på Lolland-Falster”

I næste uge indkalder Bodil Waagensen borgere, som ligesom hende selv, er dybt bekymret for udviklingen, som hun siger.

Her vil de oprette en gruppe, der indtil videre kommer til at hedde ”Stop fracking på Lolland-Falster”. Derfor møder Bodil Waagensen også op til demonstrationen på torvet i Maribo i eftermiddag.

- Det er vigtigt, at den almindelige borger bliver informeret om og sætter sig ind i, hvad fracking er og tager stilling til det, siger hun.