Den nye Sundskole skal ligge i Sundby

Den omdiskuteret nye Sundskole skal ligge i Sundby .Det har et udvalg i Guldborgsund Kommune netop besluttet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det bliver Sundby, der får fornøjelsen af en den nye Sundskole.

Det ligger nu fast efter længere tids intens debat.

Valget stod imellem Sundby eller Toreby. Men nu har Børne-, Familie- og Uddannelsesudvalget i Guldborgsund Kommune besluttet, at den nye Sundskole skal ligge i Sundby.

Det er der ifølge Claus Bakke, byrådsmedlem fra venstre, primært tre grunde til.

- Dels er det der hvor børnene er. Så er det et barmarksprojekt. Og så taler det ind i vores bosætningsstrategi, siger han til TV ØST.

Politikere har lagt vægt på, at skolen skal ligge der, hvor der er flest børn

Klokken 16.00 startede mødet i Børne-, Familie- og Uddannelsesudvalget, som skulle afgøre placeringen af den nye skole. Her blev der ifølge venstrepolitikeren drøftet fordele og ulemper i forhold til de forskellige modeller, der var.

Udvalget har i processen kigget på tre forskellige modeller for den nye Sundskolen: Et nybyggeri i Sundby over for den eksisterende skole på bar mark, som er den model, man har valgt. En ny skole på samme matrikel, som den eksisterende. Eller opførelse af en helt ny skole i Toreby

quote Jeg tror, den kommer til at være et lokalt center i Sundbyområdet. Skolen vil sikre befolkningstilvækst og styrke sammenhængen over Guldborgsund

Claus Bakke, byrådsmedlem fra venstre

Udvalget har valgt den første løsningsmodel med et nybyggeri i Sundby over for den eksisterende skole på bar mark.

- Det betyder, at det bliver relativt nemt at arbejde med sikkerheden, siger Claus Bakke.

Udvalget har truffet beslutningen efter både at have gennemført en høringsproces og et borgermøde, ligesom politikerne har set på en fremskrivning af det forventede børnetal i de kommende år.

- Med bosætningsstrategien vil det være et oplagt boligområde, der hvor den gamle ligger og den nye skole ligger tæt på et andet boligområde, som også kan udvikle sig.

- Det bliver et fyrtårnsprojekt, der binder Nykøbing sammen over Guldborgsund

Der er tre vigtige pointer, som vægter lige meget.

På et barmarksprojekt bliver det nemmere at udfolde sine visioner. Logistik og arkitektonisk bliver det nemmere at lave noget, der er flot og godt, siger Claus Bakke.

- Så er der også her, der er flest børn, og så understøtter det bosætningsstrategien.

Ifølge byrådsmedlemmet vil den nye Sundskole og dens placering få stor betydning for Guldborgsund i fremtiden.

- Jeg tror, den kommer til at være et lokalt center i Sundbyområdet. Skolen vil sikre befolkningstilvækst og styrke sammenhængen over Guldborgsund. Hvis vi er dygtige nok, bliver der et fyrtårnsprojekt, som binder Nykøbing sammen over Guldborgsund, siger Claus Bakke.

Udvalget har i dag kun taget stilling til selve placeringen af Sundskolen. Herfra begynder planlægningen af selve byggeriet.