Den ene halvdel af Djämes Braun springer ud som lokalradiovært

Den danske dancehall-duo Djämes Braun fra Lolland gik sidste år fra hinanden. Nu bliver den ene halvdel af duoen radiovært på Radio Sydhavsøerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De havde hit som Fugle, Inficeret og Dem vi var.

Den danske dancehall-duo Djämes Braun med Lasse ”Pilfinger” Kramhøft og Kent ”Kenno” Pedersen fra Lolland har siden 2012, hvor de vandt karrierekanonen på P3, været et af landets mest spillede bands og været et brand for Sydhavsøerne.

Men i december sidste år var det slut. Duoen valgte at sætte det musikalske projekt på pause. Nu vender Kent ”Kenno” Pedersen dog tilbage til rampelyset. I hvert faldt radioens rampelys.

- Mandag morgen starter jeg et nyt radioprogram op, fortæller Kent ”Kenno” Pedersen.

quote Jeg gider ikke jagte det næste hit, jeg vil hellere satse på at være nærværende

Kent ”Kenno” Pedersen

Præcis samme dag, hvor Kent ”Kenno” Pedersen offentliggjorde, at projektet Djämes Braun var sat på pause, ringede radiochefen for Radio Sydhavsøerne, Anders Brønholt, med et tilbud, der var for godt til at afslå. Tilbuddet om at blive den nye morgenvært på lokalradioen, der dækker Lolland og Falster.

- Den 25. marts fylder jeg 40 år, og jeg er på nuværende tidspunkt ikke interesseret i at spille diskoteksjobs landet rundt. Jeg vil gerne prøve nogle nye ting, og jeg har altid flirtet med radio- og tv-mediet. Jeg er en ung mand, og jeg gider ikke gå i stampe. Jeg gider ikke jagte det næste hit, jeg vil hellere satse på at være nærværende, siger han.

Flyttede tilbage til landsdelen efter 21 år i København

Derfor har Kent ”Kenno” Pedersen solgt sin lejlighed på Sølvtorvet i København og efter 21 år i hovedstaden valgt at vende tilbage til hjemstavnen, hvor det hele begyndte.

quote Jeg havde brug for at komme hjem til min familie

Kent ”Kenno” Pedersen

- Jeg savner min familie. Jeg har været on the road i seks år i streg, hver evig eneste weekend har jeg sent om natten spillet på diskoteker i Holstebro og i Hjørring for at få biksen til at hænge sammen. Det betyder, at jeg ikke kunne være en del af nærmiljøet hernede, og det har jeg savnet, siger han. 

Før Radio Sydhavsøerne sikrede sig sin nye morgenvært, var der faktisk flere bud efter Kent ”Kenno” Pedersen fra både radio og fjernsyn.

- Men jeg havde brug for at komme hjem til min familie, som jeg havde været væk fra i lang tid. For det andet har jeg brug for at genstarte mig selv og finde tilbage til rødderne, siger han.

Får fri hænder i radiostudiet

Nu er den tidligere landskendte musikere flyttet ind i en lejlighed i det centrale Nykøbing Falster kun få hundrede meter fra radiostationen, hvor han får mulighed for at eksperimentere på direkte radio.

quote Jeg har fået frie hænder til at lave lige, hvad jeg vil fra 6.00 til 10.00

Kent ”Kenno” Pedersen

- Jeg har fået frie hænder til at lave lige, hvad jeg vil fra 6.00 til 10.00 hver eneste morgen fra mandag til fredag. Lytterne kan forvente sig en københavnerknægt, som egentlig er opvokset på Lolland, som kommer med en hurtighed og skarphed, der lige pludselig tager stilling til ting i nærområdet og ikke at bange for at sige, hvad jeg mener, siger

Kent ”Kenno” Pedersen bliver dog ikke alene i radiostudiet. Hans medvært bliver Kathrine Laulund, der allerede er en kendt stemme på Radio Sydhavsøerne.

Kommer hjem til roen og respekten

Efter 21 år i hovedstadens stress glæder Kent ”Kenno” Pedersen sig over at være kommet hjem til der, hvor der er lidt mere plads til hinanden.

quote Hernede er der tid til hinanden, tid til at respektere hinanden

Kent ”Kenno” Pedersen

- Når jeg kommer herned efter så mange år, så oplever jeg et lokalsamfund, der kører i et helt andet gear, end hvad jeg var vant til i København K. Når jeg eksempelvis går over for at købe en pakke smøgere i Kvickly, så tager det mig 25 minutter, selvom jeg bor lige ved siden af og går ind i bagerafdelingen, fordi det skal være hurtigere. Men foran mig står 83-årige Marie, som ikke har snakket med andre mennesker end sin hjemmehjælper siden tirsdag formiddag. Lige pludselig skal hun fortælle, at der har siddet en prop fast i hendes opvaskemaskine i sidste uge, og hun har i øvrigt også haft besøg af en vild kat. Her vælger manden bag disken at snakke med Marie, og det, synes jeg, er smukt. Inde i København havde jeg skyndet på hende, siger Kent ”Kenno” Pedersen og konstaterer:

- Men hernede er der tid til hinanden, tid til at respektere hinanden. Det er lige det, jeg leder efter.

Det nye radioprogram hedder Morgen på Sydhavsøerne og kan høres alle hverdage mellem klokken 06.00 og 10.00.