Den brune vallak er måske set

En medhjælper hos en landmand har måske set den brune vallak, der stak af for 3 uger siden. Den havde stadig sin sadel på.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

14. august har den mørkebrune vallak Whatte været væk fra sine ejere i Horbelev på Falster i 3 uger. På trods af efterlysninger i pressen og en anmeldelse til politiet, har Jeannett Nielsen, hvis datter ejer hesten, ikke fået en eneste henvendelse på den. Indtil i lørdags.

- En af dem, der har hjulpet os med at lede efter Whatte, sad og snakkede med en mand, som er medhjælper hos en landmand. Så ringede de mig op, og medhjælperen fortalte, at han havde set en mørkebrun hest løbe ud over marken med sadel på, siger Jeannett Nielsen.

Vallaken stak af fra hendes datter 24. juli, da hun var redet ned til nogle venner på Lundeskolevej i Åstrup ved Horbelev. Da hun havde taget hovedtøjet af den og sat grime på, stak den pludselig i løb - stadig med sadlen på.

Rart med afklaring

Selv om familien selv med hjælp fra adskillige venner og bekendte har ledt efter hesten i lokalområdet, er den ikke dukket op, og Jeannett Nielsen ved ikke, om hun tør tro på, at det er deres hest, som medhjælperen så.

- Jeg tør faktisk ikke tro på noget som helst. Lige meget om den er død eller stjålet, eller hvad der er sket, så er det bare forkert, at den er væk. Det kunne være rart bare at få en afklaring på, hvad der er sket med den, siger Jeannett Nielsen.

Fandt den ikke

Hesten blev set på markerne ved Falkerslev tæt på Horbelev. Jeannett Nielsen tog straks ud og ledte efter hesten i det område, hvor medhjælperen havde set den, men da Jeannett Nielsen fik beskeden, var det allerede 5 dage siden, at han havde set den, og hun fandt den ikke. Hun håber dog, at folk stadig vil være med til at kigge efter hesten.

  • Den er 165 centimeter høj
  • Mørkebrun med sort manke og hale, og så har den en lille hvid stjerne i panden.
  • På højre bagben helt nede ved hoven er den også hvid, og den er både chipmærket og frysemærket. Det sidste med cifrene 24466s.
  • Vallaken hedder "What a dream", men familien kalder den Whatte.

    Hvis du ser hesten, kan du kontakte Jeannett Nielsen eller politiet. Jeannett Nielsen kan træffes på telefon 28 86 10 14, mens politiet har telefonnummer 114.