Dårligt mobilsignal på Østfalster: Måtte køre flere kilometer for at ringe 112

En ældre mand blev i lørdags reddet op af vandet ved Hesnæs Strand. Tililende badegæster måtte køre flere kilometer for at få signal til at ringe 112.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Annette Berg fra Stubbekøbing er tilbage på Hesnæs Strand. Det var her, hun i lørdags fik øje på en ældre mand i vandet

- Det så meget underligt ud, og vi tænkte, at nu må han da snart komme op af vandet. Han lignede jo bare en, der var i gang med at dykke, siger Annette Berg. 

Den 81-årige mand blev liggende i havet. Mens andre tililende badegæster fik hevet ham op - forsøgte Annette Berg at skaffe hjælp. Men det var lettere sagt end gjort. Der er nemlig stort set intet signal på stranden i Hesnæs

Kørte flere kilometer for hjælp

I stedet måtte Annette Berg tage bilen og køre over tre kilometer væk fra stranden, før hun kunne ringe 112.

- Det eneste jeg tænkte på var bare at få noget signal, så jeg kunne ringe efter en ambulance, siger hun.

Dårligt signal

Teknologisk institut har slået fast, at Hesnæs Strand på Østfalster er et af de FIRE steder i Danmark, hvor mobildækningen er dårligst. Regeringen har som målsætning, at der skal være signal over hele Danmark inden 2020. Men det har man ikk tålmodighed til i Guldborgsund.

- Hvor svært kan det her være? Man kan stå i en regnskov i Malaysia og tale i mobiltelefon, men i et civiliseret land som Danmark, der kan man i Hesnæs ikke fange noget som helst. Det er ikke godt nok, siger Borgmester John Brædder (NYT GULDBORGSUND). 

Ingen telemast

Det er private teleselskaber, der selv kan bestemme, hvor de vil opstille master. Men ingen af dem har planer om at stille master ved Hesnæs. Derfor har Guldborgsund Kommune søgt støtte fra både EU og Regeringen til selv at gøre noget ved problemet i løbet af det kommende år.  

- Så må vi tilbyde teleselskaber, at de leje sig ind på vores master til en favorabel pris, som gør, at vi får 100 procent dækning, siger John Brædder.