Danske bueskytter er sikre på medalje ved VM i Mexico

Den regerende verdensmester Stephan Hansen kan blive den første, der genvinder VM-titlen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Når de danske bueskytter vender hjem fra VM i Mexico, så bliver det med minimum én medalje i kufferten.

Det ligger fast efter torsdagens skydninger, hvor den regerende verdensmester i compoundbueskydning, Stephan Hansen, skød sig i guldfinalen.

Sara Sønnichsen er klar til bronzefinalen.

Stephan Hansen, der vandt VM på hjemmebane på Christiansborg Slotsplads i fjor, kan blive den første nogensinde til at genvinde VM-guldet, og på trods af bump på vejen, så er han klar til finalen. 

- Før VM var jeg ikke oppe på dette niveau, hvilket var irriterende, men i konkurrencer har jeg et større fokus, og det gav pote i dag. Jeg glæder mig til at skyde på finalebanen i centrum af Mexico City på lørdag, fortæller verdensmesteren.

Mixhold stadig med

I guldfinalen møder Stephan Hansen Sebastien Peineau fra Frankrig, og den skydes lørdag klokken 23.25 dansk tid. Inden guldfinalen skal Sara Sønnichsen møde Kristina Heigenhauser fra Tyskland klokken 22.40.

To danske hold er ude af kampen om medaljer, efter de begge tabte deres kvartfinale, men Danmark har stadig sit mixhold i compound.

Det består af Stephan Hansen og Sara Sønnichsen, og de er topseedet, når de fredag klokken 16.15 møder Kroatien i deres første match.