Dansk opfindelse skal ud til verdens havvindmølleparker

Sakskøbingfirmaet Data-Larsen har underskrevet en millionkontrakt fra det tyske energiselskab E.ON, der sender deres opfindelse ud i verden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det mindre Sakskøbingfirma Data-Larsen med syv ansatte har landet en stor millionkontrakt, der kan få stor betydning for firmaets fremtid.

De har netop underskrevet en aftale med det tyske energiselskab E.ON svarende til fem millioner kroner, hvor Sakskøbingfirmaet over de kommende fem år skal levere en særlig opfindelse til energiselskabet.

Opfindelsen er et særligt system, der installeres i bådene, som sejler mellem vindmøller, og registrer al logistik i form af både og medarbejdere, som fragtes mellem det tyske energiselskabs havvindmølleparker.

Og den aftale vækker naturligvis glæde på Lolland.

quote Vi udvider og skaber nye arbejdspladser

Brian Larsen, direktør og partner hos Data-Larsen

- Det betyder, at vi udvider og skaber nye arbejdspladser, for det her kommer til at give flere arbejdsopgaver, siger Brian Larsen, direktør og partner hos Data-Larsen, til TV ØST.

Leverer til England og Tyskland

I første omgang skal Sakskøbingfirmaet Data-Larsen levere deres sikkerhedssystem TeamOnSite til fire af selskabets havvindmølleparker i Danmark, Sverige, England og Tyskland.

Der udover kommer en aftale om at udvikle en ny version af systemet, som kan bruges på flere af E.ON’s nuværende og kommende havvindmølleparker.

Ifølge Brian Larsen er det et fælles, at systemet skal anvendes på alle E.ON’s havvindmølleparker. Det betyder adgang til omkring ti havvindmølleparker rundt omkring i verden.

Får flere henvendelser

Samarbejdet betyder ifølge Brian Larsen, at udlandet begynder at få øjnene op for det lille firma fra Sakskøbing.

quote Vi får flere henvendelser fra store virksomheder

Brian Larsen, direktør og partner hos Data-Larsen

- Vi får flere henvendelser fra store virksomheder, der har hørt om vores software, og det er positivt, fordi det betyder endnu flere arbejdspladser, siger Brian Larsen.

Men hvad er det for en opfindelse?