Danmarks største cykelløb for børn kommer til Sakskøbing i 2021

Flere regionale kommuner lægger asfalt til Kids Tour, der er Danmarks største cykelløb for børn.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Danmarks største cykelløb for børn, Kids Tour, kommer til næste år til Guldborgsund Kommune.

Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Kids Tour er for børn i alderen tre til 10 år og foregår flere steder i landet. Ved løbet er børnene delt op i aldersgrupper og kører en bestemt rute rundt i værtsbyen i den pågældende kommune.

Vil gerne have flere børn til at bevæge sig

I Guldborgsund er valget faldet på Sakskøbing, og Kids Tour kommer til byen den 15. maj. Løbet bliver støttet økonomisk fra politisk hold, hvilket betyder, at det vil være gratis at deltage for alle børn. 

- Vi vil rigtig gerne have mange flere børn og unge til at bevæge sig, og hvorfor ikke starte tidligt og på en sjov måde?

- Det er derfor helt oplagt for os at bakke op om den her begivenhed. Vi synes, det er vigtigt, at alle børn får mulighed for at være med, så derfor sikrer vi også med tilskuddet, at løbet bliver gratis for alle børn i alderen 3-10 år, siger Martin Lohse, der er formand for kommunens kultur-, fritids- og bosætningsudvalg.

Arrangøren af Kids Tour er Børneulykkesfonden, der blandt andet arbejder for at øge trafiksikkerheden for børn og nedbringe antallet af ulykker i trafikken, hvor børn er involveret.

Det er ikke kun cykelglade børn i Guldborgsund Kommune, der får glæde af Kids Tour. Den 24. april kommer løbet til Ringsted, mens Holbæk lægger asfalt til den 22. maj.