¨

Danmarks bedste greenkeeper

Foto: TV ØST

Finn Nielsen fra Storstrømmen Golfklub i Nykøbing Falster er kåret som årets Greenkeeper assistent i Danmark. En pris han har fået, fordi han kan noget helt spe

Stolthed på banen

Alle er stolte af Finn Nielsen i Storstrømmen Golfklub. Han har nemlig vundet over fire andre nominerede i resten af Danmark. Han har også selv svært ved at få armene ned.  

- Det er meget stort. Jeg vil næsten sammenligne det med at vinde Olympiaden, siger han og smiler.

Sejren udløser et 4 uger betalt praktikophold på St. Andrews i Skotland. Et sted mange golfentusiaster drømmer om at opleve. Finn Nielsen glæder sig til at komme derover. Han skal være med til at arbejde på forskellige bunkers på de gamle baner.

- Det bliver en oplevelse for livet, siger han.

Meget mere end græsslåning

Finn Nielsen passer til daglig græsset på golfbanen i Nykøbing. Når han slutter sin uddannelse næste år, kan han kalde sig greenkeeper. En titel der indebærer meget mere end at slå græs.

- Det at slå græs er faktisk en mindre del af det. Det er ligeså meget, at man går og observerer, hvordan græsset har det, og hvordan det skal plejes.

Noget han tror, dommerne har lagt vægt på, er lige netop hans fokus på pleje af græsset. Når græsset bliver passet ordentligt, kan man bruge færre kemikalier. Hvilket ligger Finn Nielsen meget på sinde.

Mere ansvar

Fremtiden er også på plads. Finn Nielsen ved nemlig godt, hvad han vil med uddannelsen

- Min fremtidsdrøm er at få en lederstilling indenfor vores branche. Måske kombineret med et udlandsophold, siger han.

01:40 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App