Cykelfest på Lolland-Falster: Det betyder det for trafikken

Torsdag, fredag, lørdag og søndag står den på DM i cykelløb på Lolland og Falster. Og arrangør er den lokale Lolland-Falster Cykelklub

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Så går det snart løs. Fra torsdag morgen og fire dage frem afholdes DM i landevejscykling på Lolland og Falster

Det er formanden for den lokale Lolland-Falster Cykelklub, John Frejlev, der er primus motor bag arrangementet. Han har taget ferie i to uger for at få det hele til at klappe. 

- Det fascinerer mig at lave store cykelløb. Og at lave det i fællesskab og få det til at lykkes, det er bare så fedt, siger cykelformanden, der får opbakning fra 100 frivillige cykelfolk.

quote Det fascinerer mig at lave store cykelløb. Og at lave det i fællesskab, og få det til at lykkes, det er bare så fedt

John Frejlev, cykelformand

Cykelklubbens formand: Jeg er altid nervøs

TV ØST mødte i dag John Frejlev sammen med 8-10 frivillige på torvet i Nykøbing Falster. Her skal der køres DM i enkeltstart i morgen kl. 14, men inden da skulle der lige rejses 600 meter hegn på opløbsstrækningen. På begge sider.

- Vi glæder os helt vildt, siger formanden for Lolland-Falster Cykelklub.

På spørgsmålet om John Frejlev er nervøs forud for DM siger han:

- Jeg er altid nervøs, indtil det er overstået. Vi har cykelryttere ude, der kører med 50-60 km/t, og de hurtigste eliteryttere kører 70 km/t i medvind. Så jeg krydser fingre for, at de klarer det uden alvorlige uheld, siger cykelformanden.

Det betyder det for trafikken

Et så stort arrangement som et DM har naturligivs en indflydelse på trafikken i området. Især når der som her er tale om landevejsløb. Heldigivis for de lokale og andre trafikanter har Guldborgsund Kommune lavet en særlig side, hvor man kan få overblik over betydningen for trafikken.

  • Torsdag d. 28. juni: Enkeltstart. Start og mål i Nykøbing F med rute i omegnen. Læs mere her.
  • Fredag den 29. juni: Enkeltstart og linjeløb i paracykling. Nysted med start og mål i Jernbanegade. Læs mere her.
  • Lørdag den 30. juni: Linjeløb. Start fra Sakskøbing Torv og mål i Nysted (Jernbanegade). Læs mere her.
  • Søndag den 1. juli Linjeløb. Start fra Stubbekøbing Havn over Guldborgbroen og mål i Nysted (Jernbanegade). Læs mere her.