Corona-afdeling på Nykøbing Falster Sygehus lukker - for få indlagte

Man kan ikke længere blive indlagt med covid-19 på Nykøbing Falster Sygehus. Corona-afdelingen lukker, så man i stedet indlægges i Slagelse Roskilde eller Køge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Coronapatienter fra den sydlige del af regionen skal fremover langt væk hjemmefra, hvis de skal indlægges med covid-19.

quote der er blevet meget færre patienter og dermed også et mindre behov for at have senge stående parat

Leif Panduro Jensen, koncerndirektør i Region Sjælland

Indtil nu har det ellers været muligt at blive indlagt på en corona-afdeling på Nykøbing Falster Sygehus. Men den afdeling har Region Sjælland nu lukket, fortæller koncerndirektør Leif Panduro Jensen.

- Det er den, fordi antallet af smittede patienter er faldet så meget i Region Sjælland. Så er vi også nødt til at indskrænke afdelingerne, der skal bruges til corona, forklarer han.

Region Sjælland lukker corona-afdelingen på Nykøbing Falster Sygehus, fortæller koncerndirektør, Leif Panduro Jensen.
Region Sjælland lukker corona-afdelingen på Nykøbing Falster Sygehus, fortæller koncerndirektør, Leif Panduro Jensen. Foto: Dorthe Olsgaard - TV2 ØST

Afdelingen, der åbnede i slutningen af marts, blev lukket i weekenden. Inden weekenden var der blot tre indlagte på afdelingen, og generelt er det gået den rigtige vej i regionen, der derfor nedskalerer antallet af coronasenge nu.

Generelt har antallet af indlagte været faldende i hele Region Sjælland.

- Da vi havde flest, der havde vi 91 indlagte, hvor vi nu er nede på 60. Og vi havde 22 på intensivafdelingen. Der er vi nede på otte. Så der er blevet meget færre patienter og dermed også et mindre behov for at have senge stående parat, fortæller koncerndirektøren.

Henvises til Roskilde, Slagelse eller Køge

Lukningen betyder, at hårdt ramte coronapatienter fra den sydlige del af regionen nu skal længere væk for at blive indlagt med covid-19. Helt konkret Slagelse Sygehus eller Sjællands Universitetshospital i Roskilde eller Køge, hvor der stadig er corona-afdelinger.

- Der er langt, sådan er dét. Her har vi jo en overvejelse om, at hvis vi spreder det for meget ud, vil det påvirke den almindelige sygehusdrift for meget. Det er sådan en afvejning, vi gør i fællesskab og laver en faglig vurdering, men der er ikke nogen ideel løsning på, hvordan man gør det, siger Leif Panduro Jensen.

Tidligere på dagen meldte sundhedsminister Magnus Heunicke (S) ud, at flere skal testes fremover – selv ved milde symptomer. Derfor kan det virke noget kontraproduktivt at lukke en coronaafdeling i samme moment, men de to ting har ikke noget med hinanden at gøre, fortæller koncerndirektøren.

quote Blandt andet var planlagt kirugi, for eksempel brokoperationer, lukket i Nykøbing, og det skal til at starte igen

Leif Panduro Jensen, koncerndirektør i Region Sjælland

- Dem, der er blevet alvorligt syge, som har brug for sengeplads, dem har vi set hele tiden. Så den her udvidede teststrategi er jo for at gå bredere ud og finde dem, der er smittet men ikke mærker meget til det, forklarer han.

Giver plads til planlagte operationer

At Nykøbing Falster Sygehus ikke længere skal tage imod corona-indlæggelser åbner samtidigt op for, at udskudte operationer kan genoptages.

- Blandt andet var planlagt kirugi, for eksempel brokoperationer, lukket i Nykøbing, og det skal til at starte igen, fortæller Leif Panduro Jensen.

quote Vi arbejder på den plan, vi skal bruge i de kommende måneder, hvor vi forventer, at det stiger igen og falder igen. Så der er de stadigvæk i spil

Leif Panduro Jensen, koncerndirektør i Region Sjælland

Koncerndirektøren slår dog fast, at beslutningen ikke nødvendigvis gælder for evigt. Det kan altså sagtens være, at corona-afdelingen i Nykøbing Falster åbner igen, hvis der bliver behov for det.

- Vi arbejder på den plan, vi skal bruge i de kommende måneder, hvor vi forventer, at det stiger igen og falder igen. Så der er de stadigvæk i spil, lyder det.