Chok: Trådte på slange i sit badeværelse

Selv om Anne-Lise fra Nysted ikke er sådan at skræmme, blev hun alligevel noget chokeret, da hun en nat stod op for at gå på toilettet og trådte på en slange.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Anne-Lise er stadig rystet oven på den nat, hvor hun trådte på en slange i sit hjem i Nysted. Hun stod søvndrukken ud af sengen for at gå på toilettet, men da hun træder ud på badeværelset, ruller det ene ben under hende. Hun ser ned og opdager en levende, godt en meter lang slange, som hun lige har trådt på.

Sådan begynder Bente Sonn sin fortælling om det, der for mange er noget af et mareridt. Hun hørte historien i et selskab og måtte finde ud af, om den var sand. Det var den, fandt hun ud af, da hun fandt frem til Anne-Lise og fik detaljerne bekræftet. Anne-Lise havde dog ikke lyst til selv at tså frem med historien, så Bente Sonn fik lov til at dele den med TV ØST.

Hun fortæller, at Anne-Lise er en lille, spinkel kvinde, der bor i et ældre byhus i Nysted. Normalt er hun ikke let at skræmme, men den nat gik hun i panik, smækkede døren til badeværelset og ringede til sin kammerat, Leif Larsen, der knap nok kunne genkende Anne-Lises stemme, som skingert og chokeret bad om hjælp.

Sluppet væk fra nabo

Leif ankom, forsøgte at indfange slangen, der dog huggede og hang fat i hans handske og snoede sig om hans arm, hvorefter han smed en bademåtte over den og med en tang fik fat om nakken på dyret og klemte til. Slangen fik sig dog snoet om bademåtten, men Leif fik smidt den op i vasken og kaldte på Anne-Lise. Men lige pludselig var slangen på vej op af vasken igen.

Den blev igen klemt – og først fem minutter senere var den død. Den blev anbragt i en lukket æske og senere i en spritbeholder.

Leif har målt sig frem til, at slangen var 115-117 centimeter lang og på tykkelse med en haveslange.

Bente Sonn skriver videre, at det viser sig, at der for tre måneder siden, er sluppet to slanger ud fra et terrarium i et hus ikke langt fra Anne-Lises.  Anne-Lise har konfronteret ejeren med, at hun har fundet den ene, vist billeder af slangen, og ejeren har indrømmet, at den er hans, men han fortæller hende, at der er tale om en ugiftig kornsnog.

Anne-Lise er så mærket af oplevelsen, der nu ligger en måned tilbage, at hun føler sig angst, farer sammen og reagerer med hyperventilation, hvis noget strejfer hendes ben. Hun vover sig ikke uden døre med åbne sko.

Er det en kornsnog?

Bente Sonn har researchet lidt på slanger og skriver således:

Det er desværre lovligt at holde ugiftige slanger i fangenskab – og hvordan ser man så, om en slange er giftig?

Jo, man ser den ind i øjnene. Er pupillerne diamantformede, er slangen giftig. Er pupillerne runde, er den ugiftig – og det er ganske vist, siger slangekendere. Men – da kan det jo være for sent!

Og – er dette en ugiftig kornsnog?

Jeg synes, det ligner en tyresnog. Dens bid er ikke giftigt; men den kan blive op til 2,5 meter lang og kvæler sine byttedyr, som alle er mindre dyr som for eksempel rotter, inden de sluges. Den lever i USA og Mexico. Den er ikke fredet.

Hun håber, at nogen kan hjælpe med at identificere, hvilken slange der er tale om.

Du kan se mere til slangen og høre Anne-Lise og Leif Larsen om den mærkværdige oplevelse ved at klikke øverst på siden.