Charmeoffensiv i Gedser

Den lukningstruede børnehave Strandloppen holdt lørdag "åben by" i Gedser for at lokke tilflyttere til. Desværre gik det ikke helt, som de havde håbet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Gedser skal have flere børnefamilier til at flytte til byen, så byens eneste børnehave, Strandloppen, kan holdes åben. Derfor havde borgere i byen lørdag arrangeret "Åben by," så udefrakommende kunne komme for at se, hvad byen kan tilbyde. Baggrunden for den mulige lukning af Strandloppen er nemlig blandt andet, at der bliver færre børn i byen. Sidste år havde institutionen 20 børn. I år var den nede på 16, og kun to nye børn skulle efter planen begynde her i efteråret.

Læs også: Strandloppens skæbne udsat

Der var aktiviteter for børnene og en fremvisning af byens ledige huse. Men desværre gik det ikke helt som håbet. Vi talte 27 voksne og 12 børn til dagens vekomstsmøde. Næsten alle sammen var fra byen. Kun én af de fremmødte var kommet til fra Berlin, fordi han er interesseret i at flytte til Gedser.

- Ja, jeg vil sige, vi havde nok håbet på, at der ville komme lidt flere. Men lidt har også ret, siger Michael Hansen, som er næstformand i børnehavens bestyrelse, og som i dag havde stillet en stand op på byens torv med blandt andet t-shirts med budskaber om at Strandloppen skal bevares.

Læs også: Forældre kæmper for Strandloppen

Også initiativtageren til dagens charmeoffensiv, Helle Sandgren, var ærgerlig over fremmødet. Alligevel bevarede hun optimismen.

- Vi ville gerne have haft flere mulige tilflyttere til at komme til arrangementet, men der er kæmpe opbakning i byen.

Efter planen bliver den endelige dom i sagen om Strandloppen afsagt på et byrådsmøde den 17. september.7