CELF fyrer ansatte og lukker uddannelse

En kombination af statslige sparekrav og faldende elevtal betyder at landsdelens store erhvervsskole må finde sparekniven frem.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er fyringer på vej på erhvervsskolen CELF.

I alt 22 medarbejdere på Lolland og Falster får en opsigelse i løbet af november, oplyser erhvervsskolen.

- Det er altid en meget, meget beklagelig situation, især fordi de opsagte medarbejdere er dygtige, men der er simpelthen ikke aktivitet nok til dem, siger administrerende direktør hos CELF, Michael Bang.

Årsagen til fyringerne er en kombination af sparekrav fra staten og et faldende elevtal. Ifølge CELF kommer besparelserne til at ramme både lærere samt teknisk og administrativt personale.

Påvirker også uddannelserne

Det er erhvervsuddannelserne på CELF i både Nakskov, Nykøbing Falster og Maribo, der har fået langt færre elever efter indførelsen den nye erhvervsskolereform og de nye karakterkrav på mindst 2 i matematik og dansk.

- Optaget på erhvervsuddannelserne har stabiliseret sig, og vi havde håbet på mere vækst, men det er ikke kommet og nu krydser vi bare fingre for, at vi lander på et stadie, hvor vi ikke skal ud i de store opsigelser igen, lyder det fra direktør Michael Bang.

Også uddannelserne på en af landsdelens store erhvervsskoler bliver ramt.

Til januar lukker CELF grundforløbet til tandklinikassistent uddannelsen i Nakskov, og det lave elevtal betyder også, at transport – og logistikuddannelser må flyttes fra lokaler i Maribo til Nykøbing Falster.

I alt har CELF opsagt 66 medarbejdere over de seneste tre år.

På ZBCs erhvervsskoler, der ligger i henholdsvis Slagelse, Holbæk, Næstved, Haslev og Vordingborg, oplever de også et faldende elevtal, men ikke så drastisk at de må afskedige medarbejdere.