CELF-elever spærrede lærerne inde

Eleverne på Center for Erhvervsrettede uddannelser Lolland Falster (CELF) demonstrerer torsdag morgen og har holdt lærerne indespærret.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Erhvervsskolen (Center for Erhvervsrettede uddannelser Lolland Falster) i Nykøbing har her til morgen været ramt af demonstrerende elever. Skolen har 400 elever, og en stor del af dem er utilfredse med regeringens erhvervsskolereform.

Eleverne begyndte dagen med at blokere skolen og spærre lærerne inde på lærerværelset på skolen på Merkurpladsen. Klokken 11 går gruppen mod torvet i Nykøbing Falster, hvor de demonstrerer til klokken 14.

Det er både elever fra HG, HHX og HH, der demonstrerer deres utilfredshed med reformen i løbet af torsdagen.

- Vi vil støtte op om vores HG-klasser, som med reformen får en væsentligt ringere uddannelse i fremtiden. Når Handelsskolernes Grundforløb skæres fra 2 år til 1 år, går det ud over elevernes kompetencer og de svageste studerendes muligheder for at få en uddannelse, de kan bruge til noget. I sidste ende går det også ud over alle andre elever på Celf, hvis der bliver færre HG-elever, der søger ind, fordi skolens økonomi er baseret på antallet af elever, siger elevrådsrepræsentant Helle Andersen til folketidende.dk.

Samtidig bliver det 1-årige HG-forløb kortet ned til 20 uger.