¨

Byret godkender gult antibiotika-kort til svineavler

Foto: TV ØST

En svineavler fik gult kort for at bruge for meget antibiotika. Nu har Retten i Nykøbing Falster godkendt advarslen.

En svineavler klagede over et gult kort for at bruge for meget antibiotika, men Retten i Nykøbing Falster har fredag afsagt dom, hvor fødevaremyndighedernes gule kort blev godkendt.

I den konkrete sag havde fødevaremyndighederne på baggrund af registreringer af ordineret medicin udstedt et gult kort, da svineproducenten havde overskredet nogle fastsatte grænseværdier i loven.

Svineproducenten havde gjort gældende, at fødevaremyndighedernes afgørelse var ulovlig og ugyldig, hvilket retten afviste.

Kan få væsentlig betydning for andre

Sagen blev behandlet af tre dommere, idet den kan få væsentlig betydning for andre svineproducenter. I perioden 2001 til 2009 har forbruget af antibiotika i landbruget været konstant stigende, og det er almindeligt anerkendt, at stigningen i forbruget kan føre til en øget bakteriel resistens mod de anvendte antibiotika, oplyser retten.

Stigningen i antibiotikaforbruget har været størst indenfor svineproduktion.

Gult kort-ordningen er indført for at reducere antibiotikaforbruget hos svineproducenter. Et påbud om gult kort indebærer, at svineproducenten skal nedbringe antibiotikaforbruget over en vis periode.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App