¨

Byernes viceværter hitter: Nu bliver deres kontrakt forlænget henover vinteren

Foto: Søren Langhorn - TV ØST

Egentlig er deres kontrakt udløbet, men Guldborgsund Kommune har valgt at forlænge kontrakten med kommunes tre byviceværter.

De er her stadig.

Byviceværterne i Guldborgsund er ikke sådan lige at slippe af med. For egentlig skulle de nu have siddet derhjemme ifølge deres kontrakt, men i stedet fortsætter de med at holde gader og stræder rene.

- Kontrakten løber fra 1. april til 30. oktober. Så jeg er da rigtig glad for, at vi har fået lov til at blive henover vinteren, lyder det fra Dennis Scharge, der er byvicevært i Nykøbing Falster.

Det er Guldborgsund Kommune, der står for ansættelsen af de i alt tre byviceværter. Og selvom kontrakten siger noget andet, så har politikerne besluttet, at de tre viceværter skal være i gang i vintermånederne.

I modsætning til mange af de andre jobs, jeg har haft, så får man jo rigtig meget ros

Dennis Scharge, byvicevært i Nykøbing Falster

- Vi har valgt at forlænge deres job, fordi folk er så glade for dem og det job, de gør, siger Peter Bring-Larsen (Guldborgsundlisten), formand for teknik- og miljøudvalget.

- Det har været en stor succes og derfor forlænger vi henover vinteren.

Nummer et

Og det er en beslutning, som vækker glæde.

- Det er verdensbedste job, siger Johnny Jensen, byvicevært i Marielyst.

- Jeg har prøvet lidt af hvert, men det her passer mig rigtig godt. Jeg kan godt lide at komme ud i den friske luft og komme ud og lave nogle forskellige opgaver.

Dennis Scharge har været med lige fra begyndelsen i april 2017. Han har prøvet lidt af hvert efterhånden, men jobbet som byvicevært er nummer et.

- I modsætning til mange af de andre jobs, jeg har haft, så får man jo rigtig meget ros. Det er dejligt, at folk lægger mærke til, at man er her, og det er dejligt at tage på arbejde, at i modsætning til mine andre jobs, så er sandsynligheden for at blive rost langt større, siger Dennis Scharge.

02:56

Se eller gense indslaget fra april 2018: Guldborgsund Kommune har har ansat viceværter i Nykøbing Falster, Marielyst, Nysted og Sakskøbing. Og det er en god idé - så god, at andre kommuner nu vil kopiere ordningen.

Luk video
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App