Buschauffører strejker - kræver værnemidler mod corona

Movias buschauffører i Nykøbing Falster har nedlagt arbejdet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Opdatering
Clock18. mar 2020, kl. 10:26
Busserne kører igen efter normal drift. Det oplyser Movia til TV2 ØST.

Onsdag morgen holder de busser, som ellers kører ud fra Nykøbing Falster, stille.

quote Vi vil have mulighed for, at kunne spritte rat og de forreste sæder af

Bent Kressner, talsmand fra chaufførgruppen

Det skriver Folketidende.dk.

Chaufførerne gik tidligt onsdag morgen til møde sammen med en repræsentant for busselskabet Arriva, som de er ansat hos.

- Vi vil have værnemidler i bussen for at beskytte os selv. Vi er en del af beredskabet i øjeblikket, og vi skulle gerne holde os raske, siger talsmand Bent Kressner fra chaufførgruppen til avisen.

- Vi vil have mulighed for, at kunne spritte rat og de forreste sæder af, når vi overtager bussen fra en kollega. Vi vil have handsker og håndsprit til rådighed. Og så vil vi have kontanter ud af busserne, så vi ikke skal røre ved pengene.

Chauffører har afspærret de forreste sæder

Busserne under Movia har i et stykke tid kørt således, at passagerer bliver lukket både ind og ud af midterdøren, så passagerne ikke kommer ind i bussen med direkte kontakt med chaufføren.

- Men det nytter jo ikke noget, når rejsekortterminalen midt i bussen ikke kan håndtere de passagerer, som skal køre mere end en person per rejsekort. Så skal de op forrest i bussen for at tjekke ind. Ligesom passagerer, som betaler kontant, skal op til os, og vi skal udveksle kontanter, siger Bent Kressner til avisen.

Artiklen fortsætter under grafikken.

Grafik: Lonni Haugaard.

Talsmanden fortæller, at flere chauffører de seneste dage har afspærret de sæder tættest på chaufføren med et kosteskaft. 

- Men så kom der billetkontrollører og tog billeder af afspærringen .

Handsker er ikke nok

Ved mødet tidligt onsdag morgen blev chaufførerne tilbudt nogle handsker af Arriva, men det mener Bent Kressner ikke er nok. 

Ifølge Movia betyder arbejdsnedlæggelsen, at buslinjerne 701, 702, 703, 731, 736, 737, 740, 741, 742 og 743 har været indstillet fra de tidlige morgentimer.

Ifølge Bent Kressner genoptager chaufførerne arbejdet igen klokken otte onsdag.