Brydning på skoleskemaet

Bøgerne kunne tirsdag blive i skoletaskerne, da omkring 100 elever havde skiftet matematik og dansk ud med en omgang brydning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Brydning i skoletiden. Ja, sådan så det ud i Nykøbing Falster tirsdag. Her var der samlet næsten 100 elever, der alle var klar til at indtage gulvet til en dyst. Det er 11. gang, at brydeklubben Thor åbner dørene op for de mange kampklare børn. Og selvom brydning måske virker en smule voldsomt, kan børene faktisk få en masse ud af det.

- Du træner hele kroppen. Det er kondition, balance og styrke. Så brydning er god træning for alle, siger Wissam Azzam, træner i brydeklubben Thor.

Kammeratskab

De kommer hinanden nær. Ikke kun på gulvet, når de bryder, men også udenfor ringen. Resten af klassen sad klisteret til gulvet for at heppe på deres kammerater, der skulle dyste. Og selvom de måske ikke blev bedre til at dividere, så lærte de så meget andet.

- De bliver testet meget i hverdagen. Her kan de så finde ud af, at de også sagtens kan være gode til andre ting. De får et bedre og tættere sammenhold, siger Karin Villadsen, lære på Eskilstrup skolen.