Bryders sidste håb om OL-billet

Fredrik Bjerrehuus fra Brydeklubben Thor skal vise sit værd, når han får sidste chance for at kvalificere sig til OL ved et stævne i Istanbul.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Når Fredrik Bjerrehus fra Brydeklubben Thor træder ind på brydemadrassen onsdag, så har han alt på spil.

Her får han sidste chance for at kvalificere sig til De Olympiske Lege ved kvalifikationsstævnet 2. World Qualifier i Istanbul.

Fredrik Bjerrehuus stiller op i vægtklassen 66 kg. Her skal han blandt et felt på godt 30 brydere kæmpe om at blive en af de to bedste i sin klasse for at få en OL-billet.

Han starter i en ottendedelsfinale, hvor han skal møde en norsk bryder omkring klokken 11.15 dansk tid. Udfaldet af kampen har stor betydning for resten af dagen, fortæller hans træner, Thor Hyllegaard, som er taget med til Tyrkiet.

Han vil bryde, som om alle kampe er en finale, siger Thor Hyllegaard

- Kampene i dag er ekstremt vigtige. Hvis han taber bare én kamp, så er han ude. Derfor vil han bryde, som om alle kampe er en finale, siger Thor Hyllegaard og tilføjer:

- Han virker til at være i balance, men jeg tror, han har lidt sommerfugle i maven.

Han kan nå langt

Fredrik Bjerrehuus træner til daglig i Brydeklubben Thor, og Thor Hyllegaard har fulgt Fredriks karriere, siden han flyttede fra Herning til klubben i Nykøbing Falster som 14-årig. Træneren kan tydeligt se en udvikling hos den unge bryder.

- Det seneste år har Fredrik vist, at han hviler i sig selv, når han bryder. Og han har det fokus og den  indstilling, det kræver for at nå så langt som til et OL-kvalifikationsstævne. Så han har fuldt fortjent, at han er nået så langt, siger Thor Hyllegaard.

Kæmpede om OL-plads mod sin bedste ven

I januar lavede TV ØST et portræt af Fredrik Bjerrehuus sammen med kammeraten Anders Ekstrøm. De havde begge en drøm om at komme til OL, men kun én af dem kunne få den drøm opfyldt.

På det tidspunkt var der tre kvalifikationsstævner, hvor det handlede om at placere sig i top tre. Dengang var spørgsmålet, om hvem af de to mænd, der skulle have to ud af de tre stævner.

Det endte med, at kammeraten Anders Ekstrøm fik det første i Serbien, men her måtte han vinke farvel til drømmen om en OL-plads, da han ikke gik videre.

- Den andens succes er jo også et eller andet sted min succes, hvis det endelig var Fredrik, der skulle få succes. Man har jo været med til at gøre hinanden gode, har Anders Ekstrøm tidligere sagt om kampen mellem de to venner til TV ØST.

Imens fik Fredrik Bjerrehuus det andet kvalifikationsstævne i Mongoliet, og nu deltager han i det tredje i Tyrkiet.

Brydeklubben Thor har allerede en bryder, som har kvalificeret sig til OL, og det er Mark O. Madsen.