Bryder med hjernerystelse udpeget som medaljefavorit

Mark O. Madsen har i fire måneder døjet med en hjernerystelse, men DIF og Team Danmark tror på ham til OL.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Bryderen Mark O. Madsen er trods fortsatte problemer med en hjernerystelse udpeget som dansk medaljefavorit i Rio de Janeiro.

Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Team Danmark annoncerede fredag en målsætning på ti OL-medaljer til sommer. Det er den foreløbige plan, at den 31-årige bryder skal vinde en af dem.

Mark O. Madsen blev i november sidste år ramt af en hjernerystelse og har siden kæmpet med synsforstyrrelser og hovedpine.

- Vi har fået nogle gode tilbagemeldinger på Mark, og det er fortrøstningsfuldt.

- Vi har været noget usikre på, hvor han var henne, hans status og hans tilstand, siger DIF's OL-chef de mission, Morten Rodtwitt.

Rodtwitt fortæller, at Mark O. Madsen trods sine problemer har kæmpet som en besat for at blive klar til OL.

- Mark har trænet i stort set hele perioden. Selv om han har haft en hjerterystelse, så har han tilrettelagt sin hverdag efter det.

- Han har et fokus, og det er OL. Han har valgt at prioritere alt i forhold til det, og han har sagt nej til nogle konkurrencer med fokus på Rio, siger OL-chefen.

Morten Rodtwitt fortæller, at der er flere grunde til, at bryderen, der sidste år vandt VM-sølv, er blandt Danmarks medaljekandidater.

 - I vores perspektiv er han en oplagt medaljekandidat. Dels i forhold til sin erfaring og dels sine resultater i 2015.

- Det betyder også noget, at Det Internationale Brydeforbund har besluttet sig for et nyt seedningsreglement. Det betyder, at den russiske bryder - som er den eneste han ikke har slået - kan han først møde i finalen.

- Jeg er overbevist om, at Mark vil være knivskarp til OL, siger han.

DIF og Team Danmark har udpeget otte sportsgrene, der skal indfri målsætningen om at hente ti medaljer.

Morten Rodtwitt er ikke meget for at nævne konkrete danske medaljevindere, men OL-chefen har et foreløbigt bud på, hvilke sportsgrene der har mere end en medaljechance.

- Flere forbund har et mål om at tage to medaljer. Svømning er oplagt, fordi de har bevist, at de har niveauet. Det samme gør sig gældende for roning.

- Banecykling har haft en super udvikling over de seneste to måneder. 4000-meter-holdet kører fantastiske tider med et ungt hold, og der er plads til forbedringer.

- Det vil være oplagt for cykling at hive to medaljer, siger Rodtwitt om banerytterne, der også kan se frem til helt nyt og specialdesignet udstyr til legene i Rio.

I banecykling stiller Danmark desuden op med den forsvarende OL-mester i omnium, Lasse Norman Hansen.

/ritzau/