¨

Brydeklub i chok over OL-exit

Foto: TV ØST

Brydning er indstillet til at blive taget af OL programmet. En katastrofe for BK Thor fra Nykøbing Falster og for især talenterne i klubben.

Chok var reaktionen fra landets brydeklubber og brydere efter IOCs eksekutivkomité har anbefalet at fjerne brydning fra OL-programmet fra 2020.

- Det vil være grotesk at fjerne den ældste idrætsgren overhovedet i OL-sporten. Især når den er så stor på verdensplan, lyder det fra Søren Hyllegaard, der er formand for brydeklubben BK Thor i Nykøbing Falster.

Ondt for ungdommen

Klubben er træningssted for både landshold og ungdomslandshold. Og især for de unge vil det gøre ondt ikke at have målet i 2020 i horisonten.

- Et eller andet sted faldt hele verden omkring en faldt jo bare sammen, da jeg hørte det. Det var bare hovedpunktet nu, siger Mark Kjæp, der med en alder på 18 år netop sigtede mod OL i 2020.

OL tiltrækker

Faktisk så hedder det ungdomslandshold han er en del af slet og ret Team 2020. For i en nichesport som brydning er OL det altafgørende mål for både atleter og klubber.

- Vi har jo netop brugt OL til at hype vores sport. Det er der, medierne er interesserede, og vi har brugt OL til at skaffe medlemmer. Den mulighed vil vi jo miste, siger Søren Hyllegaard.

I fare står også sponsorkroner og Team Danmark-tilskud, når og hvis OL forsvinder fra kalenderen. Team Danmarks direktør, Michael Andersen, er dog overfor TV2ØST fortrøstningsfuld.

- Planen frem mod 2016 bliver der ikke rykket ved. Og bagefter må vi se på det. Men som det er nu, så støtter vi jo også flere forbund, der ikke er med til OL, siger han til TV2ØST.

Udskiftning på programmet

Ifølge Ritzau så skyldes udskiftningen, at der skal ske en fornyelse blandt disciplinerne - og så er der ikke længere plads til brydning, som har været på programmet siden 1896 og også i de gamle græske olympiader.

Der er dog stadig en spinkel chance for at få brydning med, men otte discipliner kæmper om en plads, og ifølge Ritzau er favoritterne til at tage den sidste plads på programmet enten karate eller squash.

 

Se indslaget med deltagerne som Team Danmark satser på til OL i 2016

01:16 Luk video
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App