¨

Brevdueejere frygter sulten rovfugl: - Det skulle kvæles sådan noget lort

03:11

Når man holder brevduer, så er det en del af livet at en af dem af og til bliver fanget og dræbt af et sultent rovdyr. Men selvom det er en præmis man må vænne sig til, hvis man går ind i sporten, så kan det alligevel være en voldsom oplevelse, når naturens hakkeorden sætter sig igennem. Det kan de i hvert fald skrive under på hos brevdue foreningen i Nykøbing Falster.

Brevduerne er i fare disse dage. Et sultent rovdyr lurer fra oven. Derfor er brevdueejere fra Falster gået sammen i kampen mod høgen.

- Først så tager den duen med kløerne og holder den, og så begynder den at hukke øjnene ud af duen og nogle gange hele ryggen ud af den.

Sådan siger brevduejer Flemming Nielsen fra Listrup på Falster om høgen, der i øjeblikket er jagter hans brevduer.

Han gået sammen med tre andre brevduejere fra Falster for at holde øje med faren fra oven.

Høgen angriber hele tiden. Og den bliver ved. Den må være sulten

Kaj Petersen, formand for den lokale brevdueforening

Brevduerne flyver ikke konkurrencer nu, hvor efteråret er kommet. Så ejerne holder helst deres duer indendørs. Der er nemlig et flyvende rovdyr, der er til fare for duerne.

- Høgen er der med det samme. Den er begyndt at komme herude, så det er med at holde dem inde, siger Kaj Petersen fra Nørre Ørslev, der er formand for den lokale brevdueforening.

- Det kører jo efter naturens orden

Formanden for den lokale brevdueforening har sine duer hjemme i huset, men hver dag tager han ind til Nykøbing Falster for at se, hvordan det går med de andre og deres duer.

- Høgen angriber hele tiden. Og den bliver ved. Den må være sulten, siger formand Kaj Petersen.

- Det er en møghøg. Det skulle kvæles sådan noget lort. Men det er jo en fredet fugl, og det kører jo efter naturens orden. Det er bare ikke sjovt det her, lyder det fra Erik Routhe, der også er brevdueejer fra Nykøbing Falster.

Det er en del af det at have brevduer, at nogle går tabt. Alligevel er ejernes kærlighed til duerne ikke sådan at tage fra dem, og den vil fortsætte:

- Så længe som jeg kan trække vejret, siger Erik Routhe.

Sæsonen for kapflyvning med brevduer varer fra maj til slutningen af august.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App