Brasiliansk verdensmester bryder med NFH

Grundet sprogproblemer stopper stregspilleren Elaine Gomes Barbosa omgående i Nykøbing Falster Håndboldklub.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den brasilianske verdensmester fra 2013 Elaine Gomes Barbosa stopper i Nykøbing Falster Håndboldklub (NFH) med øjeblikkelig virkning.

Stregspilleren er ikke faldet til i Danmark, hvor blandt andet sproget har været en udfordring for spilleren, som har siddet ude i et år med en skade.

Det oplyser håndboldklubben på sin Facebook-side.

- På grund af manglende dansk- og engelskkundskaber har det været svært for Gomes at følge med i taktikken, og bare det at fortælle og tale om almindelige dagligdagsting har været en kæmpe udfordring, siger klubformand Henrik Hansen.

- Gomes trives ikke i NFH, og da hendes dansk ikke er blevet særlig godt, selv om hun har gået på sprogskole både i København og her i Guldborgsund Kommune, har hun svært ved at, se hvordan hun skulle få det bedre, siger klubformanden.

Brasilianeren skiftede til NFH i sommeren 2014, og hun ærgrer sig over, at opholdet ikke blev succesfuldt.

- Sproget har været en stor udfordring for mig. Jeg kan ikke tale med trænerne, og min dialog med mine holdkammerater har været svær. Jeg har i denne sæson ikke været glad, og jeg har manglet motivation.

- Jeg vil gerne undskylde over for holdet, klubben og trænerne, men jeg vil altid holde med NFH, og I har en stor plads i mit hjerte. Jeg er ked af, at NFH aldrig fik den rigtige Elaine Gomes at se, siger brasilianeren.

/ritzau/