Brandfolk kæmper mod stor naturbrand i mose

Brandvæsen og Beredskabsstyrelsen er massivt til stede i Horreby Lyng på Falster og har i løbet af dagen kæmpet mod flammerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Opdateret 19.54: Branden er nu under kontrol, men der vil være brandfolk natten igennem for at den ikke skal blusse op igen.

Brandvæsenet er lige nu på noget af en opgave i moseområdet Horreby Lyng på Falster. Ifølge beredskabschef hos Lolland-Falster Brandvæsen er branden så voldsom, at der blandt andet er anmodet om assistance fra Beredskabsstyrelsen i Næstved.

-       Vi er derude med en massiv mængde brandfolk og køretøjer og vi har fået brandkøretøjet fra en stor del af vores stationer på hele Lolland-Falster, siger Peter Søe fra Lolland-Falster Brandvæsen.

Meldingen om branden lød omkring middagstid og siden har omkring 40-50 brandmænd kæmpet mod flammerne i Horreby Lyng, der er Lolland-Falsters største moseområde med sine 150 hektar.

-       Branden er forholdsvis stor og kompliceret, fordi det er svært at køre rundt i et moseområde med store, tunge køretøjer, fortæller beredskabschefen fra Lolland-Falster Brandvæsen.

Og ifølge Peter Søe kan det sagtens tage adskillige timer endnu, før de får bugt med branden.

-       En mosebrand er lumsk, for ilden kan bevæge sig ned i lagene i jorden og så gå op et andet sted, siger han.