Brand påsat i opgang - politiet søger vidner

Politiet vil gerne høre fra personer, der kan have set noget mistænkeligt i forbindelse med en påsat brand i Nykøbing Falster tirsdag nat.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Natten til tirsdag bemærkede en beboer, at der var kraftig røg i en opgang på Slotsgade 25 i Nykøbing Falster. Beboeren slog hurtigt alarm og gav sig efterfølgende til selv at slukke de flammer, der ifølge anmelderen kom fra nogle antændte aviser.

quote Hvis nogen har hørt eller set noget mistænkeligt i nat, så vil vi meget gerne høre om det

Bo von Würden, politikommissær

Det oplyser vagtchefen ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Kent Edvardsen.

- Vi får en anmeldelse klokken 02.04 i nat om, at der var brand i en etageejendom i Nykøbing midtby, fortæller Kent Edvardsen.

Det lykkedes beboeren stort set at slukke branden, inden politiet ankom til stedet.

En sag for den lokale efterforskning

En brandteknisk undersøgelse viste efterfølgende, at branden var påsat, og sagen efterforskes derfor i den lokale efterforskningsafdeling i Nykøbing Falster.   

- Der er nogle ting ved stedet, der gør, at vi kan se, at den er påsat. Vi havde en brandtekniker ude i nat, og så begynder vi at efterforske ud fra, hvem der kan have gjort det, fortæller Bo von Würden, politikommissær ved den lokale efterforskning i Nykøbing Falster.

Der er endnu ingen anholdte eller mistænkte i sagen, så politiet vil meget gerne høre fra vidner, der kan have set noget, der kan kobles til branden. 

- Vi har sikret nogle spor og nogle ting, som vi skal have undersøgt, og så skal vi finde ud af, hvad der kan have været sket. Hvis nogen har hørt eller set noget mistænkeligt i nat, så vil vi meget gerne høre om det, siger Bo von Würden.

Der er fem lejemål i etageejendommen samt et erhvervslejemål med en thai restaurant  i stueetagen.