Bosnisk våbensmugler dømt til udvisning

Retten i Nykøbing Falster har torsdag idømt en 40-årig våbensmugler fra Bosnien til fire år og seks måneders fængsel samt udvisning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 40-årig mand fra Bosnien blev 27. juli sidste år standset ved Rødbyhavn. Nu er han blevet dømt for våbensmugling.

Det skete i forbindelse med en rutinemæssig kontrol i Rødby Færge, som Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi havde i samarbejde med SKAT.

Da de standsede manden, viste det sig, at bilen var fuld af våben. Helt nøjagtig 10 håndgranater og 13 skydevåben - heraf fire håndvåben og fire maskinpistoler. 

Først fængsel, så farvel

Nu er den 40-årige bosnier blevet dømt til fængsel og udvisning ved Retten i Nykøbing Falster.

Våbensmugleren er dømt til først at skulle afsone en fængselsstraf på fire år og seks måneder. Derefter er han udvist af Danmark for bestandigt – det vil sige, at han ikke er velkommen her i landet igen.

Der er desværre ofte langt imellem, at politiet får fat i de internationale våbensmuglingsnetværk, men erfaringerne fra vores sag viser, at det kan lade sig gøre, siger politiinspektør Kim Kliver

Er en del af et større netværk

Efter anholdelsen af den bosniske våbensmugler har Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi været med til at afdække et større netværk af våbensmuglere, som den 40-årige bosnier, ifølge politiet, er en del af.

De har sammen med svensk, bosnisk og tysk politi fundet frem til netværket, der tilsyneladende har forsynet flere organiserede kriminelle miljøer i Nordeuropa med våben.

- Gennem det gode politisamarbejde er det lykkedes at afdække et internationalt våben-netværk, der har forsynet visse organiserede kriminelle miljøer i det nordlige Europa - herunder formentlig Holland, Tyskland, Danmark og Sverige - med et større antal våben, sagde politiinspektør Kim Kliver til TV ØST i mandags. 

Politiet sagde også, at det er en sjældenhed, man får løst sager som denne.

- Der er desværre ofte langt imellem, at politiet får fat i de internationale våbensmuglingsnetværk, men erfaringerne fra vores sag viser, at det kan lade sig gøre, siger politiinspektør Kim Kliver til TV ØST.