¨

Børn af misbrugere vil bevare terapisted

Børn af misbrugere i Guldborgsund Kommune er i oprør. Kommunen har stoppet tilskuddet til det private terapiprojejt TUBA. Nu skal de unge i stedet hjælpes samme

Snart lukker døren til TUBA i Nykøbing Falster. Stedet, som har hjulpet Josephine Møllenbach med de problemer, hun har haft som datter af en alkoholiker.

- Det har gjort mig positiv og vendt mit liv 180 grader. Før var jeg nede i et sort hul, nu er der lys og glæde, siger den 17-årige gymnasieelev.

I godt to år har TUBA været et tilbud til 14-35-årige børn af misbrugere. Men til nytår er det slut. Guldborgsund Kommune yder ikke længere tilskud til projektet. I stedet skal de unge bruge kommunens eget tilbud, der er placeret i Center for Afhængighed, hvor også misbrugerne bliver behandlet.

- Det, man vil væk fra, bliver kastet i hovedet på én, så snart man træder ind ad døren til Center for Afhængighed. Det er et sted, min far tager hen, når han skal have antabus. Det er ikke et sted, jeg føler, er et reelt tilbud til mig, forklarer Josephine Møllenback.

Hun bakkes op af sin terapeut, som selv tidligere var ansat i kommunens tilbud.

- De får ikke sagt de ting, de har brug for at sige for at få helet deres sår, vurderer Anne Christine Monefeldt, terapeut hos TUBA.

En kritik, som kommunen nu tager til efterretning:

- Jeg har lyttet til det her. Jeg synes, det er vigtigt, at de unge ikke skal opleve de samme problemer, som de har derhjemme med alkholiserede voksne, siger Edvard Traberg, formand for Social- og Sundhedsudvalget i Guldborgsund Kommune.

Det bliver postivt modtaget hos TUBA og Josephine Møllenback. Men det er ikke nok, lyder kritikken. Hos kommunen kan man ikke få terapi og gruppesamtaler, som hos TUBA, så Josephine Møllenback har et ønske:

- Bevar Tuba. Jeg kan slet ikke beskrive, hvor meget det har hjulpet mig. Det har givet mig et liv.

I den tid, TUBA har eksisteret i Nykøbing Falster, har 158 unge henvendt sig for at få hjælp.

02:13 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App