Borgmestre tager godt imod sommerhusudspil

I regeringens vækstpakke, der blev præsenteret i denne uge, lægger regeringen op til, at pensionister kan bo hele året i deres sommerhus - uanset hvor længe de har ejet det. Det forslag falder i god jord hos to af regionens borgmestre.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er to positive borgmester fra både nord og syd, der har fået kigget regeringens vækstudspil igennem. I hvert fald, når det kommer til mulighed for at pensionister kan bo hele året i deres sommerhus. Det fortæller de lørdag til DR Sjælland.

Borgmesteren fra syd, John Brædder, fra Guldborgsund mener, at sådan en regelændring vil gavne tilflytningen til specifikke området i hans kommune.

- Vi har over 8000 sommerhuse, hvoraf langt størsteparten ligger i Marielyst, og det vil give mulighed for at skabe noget mere bosætning i det område, siger han til DR Sjælland.

Udspil vil annullere års-regel

I udspillet står der, at det står der helt konkret:

- Regeringen vil sikre pensionister ret til at bo i deres sommerhus hele året, uanset hvor længe de har ejet sommerhuset, og om det ligger i et sommerhusområde eller i det åbne land.

En ordlyd som også falder i god jord hos Odsherreds borgmester, Thomas Adelskov.

- Det er jo gode skatteborgere - og ligeså vigtigt, så involveret de sig i høj grad i vores foreningens og kulturliv, siger han til DR Sjælland.

Som reglerne er i dag, så har pensionister først ret til at bo i deres sommerhus hele året, når de har ejet det i otte år.