Borgmester glæder sig over højere hastighed på vejene

Regeringen vil hæve fartgrænsen på flere motorveje og udvalgte landeveje bliver sat op. Det vækker glæde i Guldborgsund Kommune.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det vækker glæde på borgmesterkontoret i Guldborgsund Kommune, at bilisterne inden længe kan komme lidt hurtigere frem på flere motor- og landeveje.

Kommunen ventes nemlig at få udvidet hastigheden på en landevejsstrækning mellem Nykøbing Falster og Gedser samt et længere stykke på Sydmotorvejen.

quote Logistik og mobilitet er noget af det, som er med til at skabe vækst i provinsen

John Brædder, borgmester Guldborgsund Kommune

- Logistik og mobilitet er noget af det, som er med til at skabe vækst i provinsen, når man kan komme hurtigere fra A til B, siger John Brædder, borgmester Guldborgsund Kommune, til TV ØST.

Regeringen og Dansk Folkeparti er enige om at hæve fartgrænsen på udvalgte landeveje fra 80 til 90 kilometer i timen og på udvalgte motorveje fra 110 til 130 kilometer i timen, og forslaget møder generel opbakning fra Socialdemokratiet og Socialistisk Folkeparti. 

- Jeg havde godt hørt, at man havde drøftet det tidligere, men jeg blev lidt overrasket, da jeg så strækningerne i morges, siger John Brædder og fortsætter:

- Jeg er grundlæggende positiv over for det her, især fordi man sender nogle penge med, så man sørger for, at der rent færdselsteknisk også er argumenter for at øge hastigheden.

Stor fokus på trafiksikkerhed

Det handler både om hensynet til støj og sikkerhed på og ved vejene. 

- Strækningen til Gedser er det rigtig, rigtig mange sideveje og huse, derfor er det bydende nødvendigt, at man sætter de millioner kroner af, som det vil kræve, at færdselssikkerheden stadig er opretholdt, siger John Brædder.

Guldborgsund Kommune har ifølge borgmesteren ikke været taget med på råd i forhold til at øge hastigheden.