Borgmester forudser rekordsommer med udsigten til udenlandske turister

Fra den 15. juni må tyskere, nordmænd og islændinge igen tage på ferie i Danmark, og det vækker stor glæde på Lolland og Falster.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Flere måneders ventetid er snart slut. Fredag kom meldingen fra statsminister Mette Frederiksen (S), som hele turistbranchen har ventet på med længsel på.

Grænserne har siden den 14. marts været lukket for langt de fleste, men den 15. juni åbner bommene gradvist. Det gælder dog kun for turister fra vores naboland Norge, Island højt mod nord og Tyskland mod syd som igen kan tage på ferie i Danmark.

quote Jeg ser frem til en kanon sommer i Guldborgsund Kommune, hvor vi selvfølgelig skal sørge for at holde afstand

John Brædder (Guldborgsundlisten), borgmester i Guldborgsund Kommune

Det kommer dog til at foregå med restriktioner, når turisterne fra nabolandene tager på ferie i det danske sommerland. De skal nemlig kunne dokumentere, at de har booket et ophold i Danmark uden for København, og de skal have mindst seks overnatninger i sommerhus, campingplads, på hotel eller lignende.

Alligevel glæder Guldborgsunds borgmester, John Brædder fra Guldborgsundlisten, sig over dagens udmelding.

- Det er en stor dag for Guldborgsund Kommune og det meste af Danmark. Nu er der endelig kommet en dato på. Man kunne selvfølgelig have ønsket sig, at det var blevet lidt tidligere, men det er fint med en dato, siger John Brædder

Holder gang i lokale arbejdspladser

Borgmesteren glæder sig især over, at det er blevet tilladt for tyskere og nordmænd at rejse til Danmark. Det er nemlig to nationer, som hvert år sender mange turister til Lolland og Falster.

- Vi må erkende, at i løbet af de sidste fire uger har rigtig mange tyskere aflyst deres sommerhusbesøg for at holde ferie et andet sted. Men bedre sent end aldrig. Det her er faktisk med til at redde en stor del af turismeindustrien i Guldborgsund Kommune, fordi vi lever af turister, siger John Brædder.

quote I mange landdistrikter udgør turisterne en helt afgørende del af lokalområdernes livsgrundlag og virksomhedernes eksistens

Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd,

Hvor vigtig er det for erhvervslivet og turismeindustrien her på Lolland-Falster, at der nu bliver åbnet op for turisterne?

- Nu står vi blandt andet her ved færgerne, siger John Brædder og peger mod Scandlines-færgerne, der sejler mellem Gedser og Rostock, inden han forsætter med at svare på spørgsmålet:

- Og der er rigtig mange, som har sommerferiejob på færgerne, og de kan nu se frem til at blive hyret ind og tjene penge hele sommeren. Det samme gør sig gældende på restauranter, gågaden i Nykøbing Falster og i det hele taget i hele oplevelsesindustrien. Så det har stor betydning for hele arbejdsmarkedet, det er ikke kun turisterne, vi så at sige bare skal have ind, for der er sindssyg mange arbejdspladser i det her.

Artiklen fortsætter under videoen.

Se eller gense pressemødet hvor statsminister Mette Frederiksen fortæller, at Fra tyskere, nordmænd og islændinge fra den 15. juni igen må tage på ferie i Danmark.

Men hvor vigtigt er det at få tyskerne hertil, når rigtig mange danskere planlægger at holde deres sommerferie her i området?

- Man skal være opmærksom på, at hele oplevelsesindustrien er langt bagefter i indtjeningen allerede nu, og jeg tror, det her betyder, at vi får en rekordsommer i Guldborgsund Kommune, fordi nu er der en masse danskere, der også holder ferie her, fordi vi er en stor sommerhuskommune – samtidig kommer både nordmænd og tyskere også ind, så jeg ser frem til en kanon sommer i Guldborgsund Kommune, hvor vi selvfølgelig skal sørge for at holde afstand, som man har gjort hele tiden, og det er jeg også sikker på, at vores turister vil gøre, svarer John Brædder.

En del af lokalområdernes livsgrundlag

Formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard, tager også godt imod dagens udmelding. Det kan nemlig sende mange turisterne til provinsen fremfor hovedstaden.

- Usikkerheden omkring grænserne denne sommer har været ødelæggende for turisterhvervene ikke mindst i landdistrikterne og langs den jyske vestkyst. Derfor er det rigtig godt, at vi har fået en afklaring omkring grænsesituationen, som samtidig er en rigtig fornuftig løsning, udtaler han i en pressemeddelelse og tilføjer:

- I mange landdistrikter udgør turisterne en helt afgørende del af lokalområdernes livsgrundlag og virksomhedernes eksistens. Dette grundlag har været på spil i meget lang tid, og nu har vi endelig fået en afklaring. Det er vi rigtig glade for.