Borgmester: Får vi kendskab til et klubhus, gør vi brug af bandepakke

I dag blev en kvinde påkørt af en gerningsmand med vilje. Kommunen er allerede i tæt samarbejde med politiet om den verserende bandekonflikt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Jeg er mildest talt rystet. Vi vil simpelthen ikke acceptere disse elementers hærgen i vores kommune. 

Sådan lyder det fra John Brædder, borgmester i Guldborgsund Kommune. 

Meldingen kommer efter, at en gerningsmand kørte en kvinde ned med vilje i Sakskøbing tidligere i dag. Politiet oplyser, at kvinden er uden for livsfare. Og det er efterhånden én ud af mange episoder i en verserende bandekonflikt på Lolland og Falster.

Hvad kan I gøre?

- Det er vigtigt at sige, at det her er en politisag. Men vi har et meget tæt samarbejde med politiet og dialog om, hvordan vi får det her løst. Qua den visitationszone, der heldigvis stadig er opretholdt i Sakskøbing og Maribo, jamen så er politiet massivt til stede, siger John Brædder.

- Vi vil ikke acceptere det her

En 38-årig mand er blevet anholdt efter påkørslen, og han er sigtet for drabsforsøg. 

Lolland Kommune har den 20. oktober forbudt alle former for forsamlinger i Satudarahs klubhus i det centrale Maribo. Forbuddet kommer til at gælde de næste tre måneder, og formålet er at få bugt med rockerklubben.

Det er den nye rockerlov, som trådte i kraft 1. juli i år, der gør det muligt for kommunen at lave den regel. 

Hvad kan I gøre I Sakskøbing?

- Der er ikke noget kendt samlingssted for de her bander i Sakskøbing. Og det der er, holder man under skarpt opsyn, så det ikke bliver et samlingssted. Får vi kendskab til et klubhus, vil vi også gøre brug af bandepakke 3, således det ikke kommer til at ske. Vi vil ikke acceptere det her. Jeg håber, vi hurtigt får opretholdt trygheden og kommer tilbage til gamlte tider, siger John Brædder.