Borgerne må tage kampen om vindmøllerne igen: - Det pisser mig lidt af

Borgerne troede, de havde vundet kampen, og der ikke ville komme vindmøller op på Falster. Men nu kigger politikerne igen på sagen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er en historie, der begyndte for flere år siden.

Historien om, hvorvidt der skal være vindmøller på land eller vand.

Til at begynde med var der 20 mulige områder i spil, hvor det blev diskuteret, om de egnede sig til store vindmøller. De blev barberet ned til otte, så seks og til sidst to områder - Vennerslund og Skørringe.

Borgerne klagede og fik medhold og så troede de, at den sag var ude af verden. Men nu kigger politikerne igen på, om der kan sættes vindmøller op ved Vennerslund Gods. 

quote Almindelige mennesker og børnefamilier skal jo ikke bruge tid på at holde øje med et byråd

Kenneth Petersen, borger og medlem af stilhedtak.dk

- Det er ret frustrerende, siger Kenneth Petersen, borger og medlem af gruppen stilhedtak.dk, der kæmper for at undgå, at der kommer kæmpevindmøller op ved Vennerslund og Skørringe Godser.

- Almindelige mennesker og børnefamilier skal jo ikke bruge tid på at holde øje med et byråd. Det pisser mig lidt af, siger 

Troede der var sagt stop

Byrådet vedtog i maj 2016, at både Skørringe og Vennerslund var egnede til 150 meter høje vindmøller.  

Men en gruppe borgere klagede, og i 2017 lød beskeden fra Planklagenævnet, at kommunen ikke havde foretaget de nødvendige vurderinger af hverken kæmpevindmøllernes påvirkning af fredede naturområder eller påvirkninger af fugle og flagermus. Derfor troede Kenneth Petersen, at den sag var ude af verden.

- Jeg havde pralet med, vi skulle mødes til lidt smørrebrød. For hver gang vi har mødtes de sidste syv år, har det været lidt halvdeprimerende, og så var det endelig lidt opløftende, men det var det så ikke alligevel, siger Kenneth Petersen.

Kenneth Nielsen blev endnu mere sikker i sin sag om, at han ikke skulle bruge mere tid på at kæmpe imod de store vindmøller. For under valgkampen op til kommunalvalget sidste år hørte han tre borgmesterkandidater sige, at der ikke skulle være vindmøller på land – de skulle ud i havet.

Artiklen fortsætter under videoen.

Hør de tre borgmesterkandidater under valgkampen sidste år være enige i, at der ikke skal være vindmøller på landjorden.

I byrådet igen

Derfor var det med stor undren, han fandt ud af, at et flertal i økonomiudvalget på sit møde den 7. august anbefalede at kigge på lokalplanen for Vennerslund Gods igen.

Dansk Folkeparti sendte punktet videre til byrådet, så det nu er på et byrådsmøde torsdag aften, at der skal tages stilling til, om der skal kigges på lokalplanen i området igen.

Kenneth Petersen bor i området omkring Skørringe Gods, et stykke væk fra Vennerslund. Men det bekymrer ham alligevel, at politikerne igen skal kigge på sagen.

- Når først Vennerslundområdet er taget op, så går der ikke særlig lang tid før Skørringe bliver taget op igen, siger han.