Borgere må leve med kloakvand i vandhanerne flere dage endnu

Der er lange udsigter til vandet igen kan erklæres rent i Maglebrænde ved Stubbekøbing.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Borgerne i Maglebrænde skal væbne sig med tålmodighed. Der kommer nemlig til at gå flere dage endnu, inden vandet fra Maglebrænde vandværk igen kan drikkes.

- Det bliver allertidligst i løbet af onsdagen, men det kan godt trække ud, siger formanden for Maglebrænde Vandværk, Dines Kappel til TV ØST.

Vandværket blev i sidste uge ramt af en forurening, da et kloak-firma kom til at slutte et kloakrør til vandforsyningen i stedet for kloakledningen.

Det førte til, at der kom kloakvand ud af folks vandhaner i byen – og at flere efterfølgende blev syge. 

 

 

Flere prøver mandag

Vandværket foretager mandag formiddag den sidste serie i en hel række af prøver, der skal være med til at afklare, om vandet igen er fri for forurening. 19 steder i byen er vandkvaliteten blevet målt hen over weekenden.

Hvis prøverne er fri for forurening, så vil vandværket drøfte situationen med Embedslægen.

- Vi håber, at vores prøver viser tal, sådan så de områder, der ikke har været direkte ramt af forureningen, måske kan frigives onsdag eller torsdag, siger Dines Kappel. Alternativt, så håber han, at de kan benytte vandet, hvis det først koges.

Vandværksformanden oplyser dog, at der kan ligge et større oprydningsarbejde forude for dem, der har været direkte ramt af forureningen.

- Der kan forestå et større oprydningsarbejde, og der kan måske også være et erstatningsspørgsmål i forhold til kloakfirmaets forsikring, der skal afklares, siger han.