Bondeidyl skal være næste turistmål

Ny lejeordning skal sende udenlandske turister til Vandkantsdanmark på ferie. Det vil øge omsætningen, siger minister, der besøger Falster i dag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvad skal man med et sommerhus med indendørs swimmingpool, spabad og internet på alle værelser, når man kan slænge sig i en hængekøje mellem to æbletræer og snuppe et par jordbær fra bedet?

En helt ny analyse af den nye flexbolig-ordning viser, at der er et stort potentiale i udlejning af landlige boliger til udenlandske sommerhusgæster.

Det skriver DR Sjælland i dag.

Den nye type feriehuse er ekstra interessant for de mere tyndt befolkede områder, siger Carlos Villaro Lassen, der er direktør for Feriehusudlejernes Brancheforening:

- På den måde kan man skabe omsætning i butikker, oplevelser og restauranter i byer rundt om i landet, hvor der i dag er mange huse til salg, siger Carlos Villaro Lassen til DR Sjælland og fortsætter:

- Køber du en flexbolig, kan du behandle det som et sommerhus, og har du lyst til udlejning så kan du gøre det, siger Carlos Villaro Lassen, og peger på Lolland og Guldborgsund kommune som frontførere for udbredning af flex-boligkonceptet.

I eftermiddag er minister for by- bolig og landdistrikter, Carsten Hansen, inviteret til Falster, hvor han skal se på sådan en ny type sommerhusudlejning:

- Det er faktisk lidt af et columbusæg. For vi kan få solgt nogle af de huse til folk, der vil bruge dem til fritidshuse, og kan vi yderligere udleje dem til turisme, så vil det give vækst og omsætning i vores landdistrikter, siger Carsten Hansen til DR Sjælland.

Den nye analyse peger på 2.500 flexboliger til udlejning, cirka 930.000 nye overnatninger og en årlig turismeomsætning på 880 millioner kroner.

/ritzau/